Klik! Pengantin Musim Salju

Klik! Pengantin Musim Salju

Suri Ryana / Oct 15, 2019

Klik Pengantin Musim Salju Demi kesihatan neneknya Adam Putra mengajak Kay gadis brutal yang langsung tak feminin untuk berlakon sebagai pengantin olok oloknya kerana tunangnya Karlisha Zandra membatalkan perkahwinan mereka p

  • Title: Klik! Pengantin Musim Salju
  • Author: Suri Ryana
  • ISBN: 9789670448640
  • Page: 135
  • Format: Paperback
  • Demi kesihatan neneknya, Adam Putra mengajak Kay, gadis brutal yang langsung tak feminin untuk berlakon sebagai pengantin olok oloknya kerana tunangnya Karlisha Zandra membatalkan perkahwinan mereka pada saat akhir Kay yang tidak mahu disatukan dengan Irham, mamat sewel yang menyakitkan hatinya itu bersetuju berlakon sebagai pengantin olok olok Adam Putra dan mengikut lDemi kesihatan neneknya, Adam Putra mengajak Kay, gadis brutal yang langsung tak feminin untuk berlakon sebagai pengantin olok oloknya kerana tunangnya Karlisha Zandra membatalkan perkahwinan mereka pada saat akhir Kay yang tidak mahu disatukan dengan Irham, mamat sewel yang menyakitkan hatinya itu bersetuju berlakon sebagai pengantin olok olok Adam Putra dan mengikut lelaki itu ke Jepun untuk bertemu dengan nenek Adam Putra.Musim dingin dan salju tebal di Jepun menjadi saksi cinta mereka bersemi Dalam mengharungi hari hari sebagai pasangan pengantin olok olok, mereka terjebak dalam gelora cinta yang hangat membara hingga akhirnya mereka betul betul jadi pengantin.Asyiknya mereka menyulam cinta setelah berkahwin di bumi Jepun sehinggakan mereka tidak menyangka ada badai yang sedang menanti setelah mereka pulang ke Malaysia Cinta mereka diuji dengan kehadiran Hud Mikael, sepupu Adam Putra yang pernah sukakan Kay dan juga bekas tunang Adam Putra iaitu Karlisha Zandra.Berjayakah pengantin musim salju ini mempertahankan cinta suci mereka

    Klik Pengantin Musim Salju ceritatonton Demi kesihatan neneknya, Adam Putra mengajak Kay, gadis brutal yang langsung tak feminin untuk berlakon sebagai pengantin olok oloknya kerana tunangnya Karlisha Zandra membatalkan perkahwinan mereka pada saat akhir. Drama Klik Pengantin Musim Salju lakonan Siti Nordiana Sinopsis Klik Pengantin Musim Salju Demi kesihatan neneknya, Adam Putra mengajak Kay, gadis brutal yang langsung tak feminin untuk berlakon sebagai pengantin olok oloknya kerana tunangnya Karlisha Zandra membatalkan perkahwinan mereka pada saat akhir. Inilah DEKORASI PERNIKAHAN MURAH dan BAGUS di Rumah Pada umumnya, sebuah pernikahan dilaksanakan di tempat pengantin wanita atau bahkan di tempat pengantin pria Masing masing mempelai tentu saja memiliki keinginan untuk memeriahkan acara pernikahannya dengan konsep dan juga ide tema dekorasi yang diinginkan. Tempat Wisata di Singapore Untuk jejakpiknik Gardens By The Bay Lokasi Marina Harden Dr Koordinat Klik Disini Tiket Masuk Bervariasi, tergantung dari jenis taman yang dikunjungi Jam Operasional . . Gardens By The Bay foto travelyourselftoday Objek wisata yang satu ini berupa kompleks taman seluas hektar yang terdiri atas bagian yaitu Bay East Garden, Bay South Garden dan Bay Central Garden yang menjadi Sinopsis Drama Nur Samarinda TV Miss BaNu StoRy Sebuah Blog Santai mengenai hiburan seperti review review mengenai korean drama, bollywood movie, pelakon, lawak serta sinopsis drama dan filem melayu Rental Mobil di Jogja Murah Sewa Mobil Jogja Rental mobil di jogja Murah Terbaru , CVTUGU adalah perusahaan sewa mobil di jogja yang berizin RESMI Kami melayani booking mobil plus paket wisata jogja.Persewaan mobil di jogja kami menyediakan berbagai macam jenis Armada tipe terbaru dari kelas Hatcback, MPV, SUV, City Car, Mini Bus dan Sedan mewah. Permainan Perempuan Online Gratis games Adam sedang dalam bahaya saat ini Dia sedang berada di pinggiran jurang sambil bergantungan pada ekor triseratop Bisakah kamu membantu manusia gua pintar ini keluar dari situasi yang menegangkan dan hiruk pikuk jurrasic lain di game puzzle tunjuk dan klik ini Wawa Syaida Cara Buat Hantaran Mudah st sekali kena gunting kain satin yang dibeli tadiya lupa nak ambil gambar cara untuk lekat kain satin tu pada dulangyang pastinya, bahagian kelim di penjuru setiap dulang tu dibuat last sekali selepas dah lekat kain tu di setiap bahagian atas dulang Surirumah Artis Sama Saja Khairul Abdullah Google Maps cari dan tentukan tempat di mana anda ingin lawati Saya cadangkan print semua map tersebut dan tandakan semua kawasan yang ingin dilawati Tentukan kawasan di tengah tengah semua lokasi yg hendak dilawati dan cuba perhatikan stesen keretapi yang berdekatan. PuisiCinta Kumpulan Puisi Cinta saya mengucapkan banyak terimakasih kepada OM AGUS yang telah menolong saya dalam kesulitan,ini tidak pernah terfikirkan dari benak saya kalau nomor yang saya pasang bisa tembus dan ALHAMDULILLAH kini saya sekeluarga sudah bisa melunasi semua hutang kami,sebenarnya saya bukan penggemar togel tapi apa boleh buat kondisi yang tidak memunkinkan dan akhirnya saya minta

    • ☆ Klik! Pengantin Musim Salju || ☆ PDF Read by ↠ Suri Ryana
      135 Suri Ryana
    • thumbnail Title: ☆ Klik! Pengantin Musim Salju || ☆ PDF Read by ↠ Suri Ryana
      Posted by:Suri Ryana
      Published :2018-011-24T07:50:13+00:00

    About "Suri Ryana"

      • Suri Ryana

        Suri Ryana Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Klik! Pengantin Musim Salju book, this is one of the most wanted Suri Ryana author readers around the world.


    652 Comments

    1. KLIK! PENGANTIN MUSIM SALJUby Suri RyanaKasih Latifah aka Kay, si tomboi pemulilik syarikat dan studio fotografi Klik! terpaksa menerima permintaan Adam Putra supaya menjadi pengantin olok2 untuk berjumpa dengan nenek Adam, Ku Yam di Jepun. Semua sebab tunang Adam, Karlisha Zandra melarikan diri di malam perkahwinan mereka. Di sana, tanpa sedar bibit cinta bermula antara mereka dan mengubah penampilan Kay seratus peratus.Eh, macam tersuka pulak yang ni hehehcompare dengan #kimchi untuk awak, say [...]


    2. 3.8* Akhirnya tamat jua Sejujurnya saya lebih menyukai novel ni berbanding dengan novel yg sebelumnya. Kali ini kita dibawa ke Jepun pula credit utk penulis dgn sedikit info2 yg diselitkan tentang adat & budaya masyarakat Jepun. Unsur drama Korea masih dikekalkan tapi apa ada hal trademark penulis lagi pon babak2 tu "sweet" . (saya suka)Saya lebih mengemari babak2 sebelum Kaseh Lateefa & Adam Putra berkahwin berbanding dgn babak2 selepas mereka berkahwin. Begitu juga saya lebih menyukai [...]


    3. Its the usual writer's genre. Tapi kali ni hero dia tak kekwat sangat n the writing is a little more matured. I like it. There's a twist. There's nasty antagonist. There's a story apart from all the sweetness. So. it was okay for me. I like the background of the story tho. This time the writer bring us to visit Japan. I enjoyed the visit. Learn few things there. To comment on the diabetic n too matured scenes is no longer important for me to do coz the way I see it, that is what is selling like [...]


    4. 18/06/16Saya jenis yg selective when comes to author(bukan bias but certain author are very popular but cerita not really my cup of tea) Suri definitely not. After her first book that I read (Maid)I got hook on the restCuma Playboy itu suami saya takde dlm my collection thoughpinjam kat library je.Well cerita ni agak santai. Pada awalnya saya suka sangat sebab nampak character builds up tapi after awhile cerita dia gets a bit mundane but then start picking up again unlike Maid and KUA. Whatever [...]


    5. like usuallycerita dari suri ryana memang bestttsweettt.rdebar2walaupun cerita kali ni simple. sbb kak suri yang punya novelntiasa tertarik hati nak baca sampai mukasurat terakhirtebal pun rasa x tebal novelnya,,,x sabar nak tungggu kak suri punya next project,,,:)



    6. Dah lama mood mood membaca hilang. Tapi bila hati tergerak nak buka novel ni. dari mula baca sampai lah end saya tak boleh stop. KLIK memang awesome. sangat enjoy baca dari mula hingga akhirnya.Kay yang kasar akibat kisah silam yang perit. Mampukah kay menerima seorang lelaki dalam hidupnya selepas kisah silam yang dilaluinya? Bejayakah Adam putra melembutkan hati kay? kena baca tau. serius , novel KLIK sangat best! KArya dari kak suri pasti tak menghampakan.KLIK, cukup rempah. Sweet muet, mende [...]


    7. Sebuah kisah yg ringan, takde konflik yg terlampau berat. Jalan penceritaannya berkisarkan kehidupan Kaseh Lateefa akibat daripada peristiwa silam 10 tahun lalu. Apa yg berlaku mmg pahit utk ditelan, tapi bermula dari situ, hidup Kay mula berubah. Pertemuan dia dgn lelaki misteri dan Adam Putra pun terselit sesuatu yg tak terduga. Kalau nak tahu kena baca sendirilah novel ni ya.


    8. Nice manis,, penceritaan yang tidak berat mudah dihadam. cuma kurangkan mengulang perkara yang sama. tapi cerita nyer ringan.dah menaikkan mood membaca semula.I love Adam N Kay


    9. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM18. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)




    10. As-salam kak suri (kalau kaksuri bace la review kat goodreds ni hehekxD)first sekali nak cakap yg sy antara peminat akak yg sanggup thn hati thn perasaan semata2 tanak baca kat blog sebab nak tunggu full version.Alhamdulillah bukan setakat TAK MENGECEWAKAN malah TERLALU BEST!Tahniah akk kerana berani tampil dgn sesuatu yg lain dr novel2 akk sebelum nih.Sesuatu yg bukan saje lain tetapi unik sgt berbanding lambakan nvl di pasaran.KAY yg takde semangat utk hidup dan jauh menyimpang dr landasan isl [...]


    11. akhirnya bertemu di titik penamat cerita usual happily ever after.h cinta semanis gula adam putra dan kasih lateefayang jahat pastinya akan mendapat balasan yang setimpal. tapi yang jahat tak semestinya tak boleh berubah menjadi yang lebih baik. itu yang cuba diketengahkan oleh suri ryana. di sebalik cerita cinta manis gula tu ada pengajaran yang dapat kita ambiltahniah suri ryana.





    12. Novel pertama Suri Ryana saya baca. Awal buku, entah kenapa, nak baca buku ni rasa macam berjalan lawan angin yang kuat. Ada gegaran ke atau halangan dari membaca smoothly. Selepas beberapa chapter baru boleh masuk. Honestly susah nak faham dan jatuh suka Kay (Kaseh Lateefah), tapi incident dia serbu tunang Adam untuk rebut balik baju pengantin tu, dan si Lish pulak selamba mencuri walaupun dengan harta mak bapak & tunang nya patut boleh jer dia beli sendiri agak melucukan. Kisah seorang mel [...]





    13. "Demi kesihatan neneknya, Adam Putra mengajak Kay, gadis brutal yang langsung tak feminin untuk berlakon sebagai pengantin olok-oloknya kerana tunangnya (Karlisha Zandra) membatalkan perkahwinan mereka pada saat akhir. Kay yang tidak mahu disatukan dengan Irham, mamat sewel yang menyakitkan hatinya itu bersetuju berlakon sebagai pengantin olok-olok Adam Putra dan mengikut lelaki itu ke Jepun untuk bertemu dengan nenek Adam Putra.Musim dingin dan salju tebal di Jepun menjadi saksi cinta mereka be [...]


    14. Buku ni saya baca sb saya sudah baca salju kyoto before this jadi saya pikir ini macam tema sama la Kut. Tapi lepas baca rasa macam tak sama sebab adam tu tak sama macam arjuna tu. Arjuna dingin tapi adam tak. Ini semua warisan daripada kenangan mokcik ni baca romance la macam dari buku judith mcnaught dulu masa sekolah. Mana mungkin mokcik ni lupa dengan zachary benedict hero yang paling terkesan dalam hidup ok! Tapi iya la, dah penulis pun berbeza jadi sangat tidak adil untuk saya bandingkan b [...]


    15. Novel yang santai dan tak begitu banyak konflik. Tak Ada stress baca novel ini walaupun ada masa the rasa geram dengan Karlisha Dan Hud, rasa nak penyek je.Watak Adam Putra yang cool, romantik dan loving memang Kay yang brutal boleh terpikat sampai hati bergolek-golek nak kena minta orang kutip bila Adam masuk mood itu.


    16. kay@kaseh dari brutal.jadi femininadam putra yg sgt laaa romantik sampai kaseh yg brutal nie pun leh cairgeram ngan hud dan karlisha yg penyebab rumahtangga kaseh dan adam tergugatka ngan kak putri sbb ajar kaseh nak pikat dan lembut hati adam yg tengah marah dan merajuk novel nie x byk sgt konflik dan best


    17. 1. hero dan heroin ke Jepun ala2 cerita my girl drama korea tu. olok2 jd cucu menantu. 2. aksi drama korea like si hero memanaskan tapak tangan si heroin.3. 'menjulingkan mata keatas' berulang. emoji ini ke


    18. Novel yang ringan, manis, indah dengan konflik yang tidak sarat dan melarat. Good job Suri Ryana. Belajar jugak mengenai Jepun :) Full review on my blog. Feel free to visit : :) siqahiqa/2017/01/novel



    19. A light reading, enjoyable and so sweet. Ada few pages contain nicely "poetic" , "catchy" words i"ll put those in my journal



    Leave a Reply