Travelog Kembara Cinta di Syria

Travelog Kembara Cinta di Syria

Mohd Nasaie Ismail / Aug 18, 2019

Travelog Kembara Cinta di Syria Travelog Kembara Cinta di Syria ini merupakan sebuah catatan pengembaraan sepasang suami isteri ke negara Syria sebelum peperangan berlaku Ia mencatatkan cara hidup masyarakat yang sangat unik Daripad

  • Title: Travelog Kembara Cinta di Syria
  • Author: Mohd Nasaie Ismail
  • ISBN: 9789671363805
  • Page: 227
  • Format: Paperback
  • Travelog Kembara Cinta di Syria ini merupakan sebuah catatan pengembaraan sepasang suami isteri ke negara Syria sebelum peperangan berlaku Ia mencatatkan cara hidup masyarakat yang sangat unik Daripada kehidupan sebilangan masyarakat yang sentiasa dalam ketakutan akibat ramainya jumlah pengintip kerajaan, mengambil rasuah dan juga masyarakat yang suka membantu, bersedekaTravelog Kembara Cinta di Syria ini merupakan sebuah catatan pengembaraan sepasang suami isteri ke negara Syria sebelum peperangan berlaku Ia mencatatkan cara hidup masyarakat yang sangat unik Daripada kehidupan sebilangan masyarakat yang sentiasa dalam ketakutan akibat ramainya jumlah pengintip kerajaan, mengambil rasuah dan juga masyarakat yang suka membantu, bersedekah, mesra tetamu dan sopan santun yang tiada bandingannya dengan masyarakat di negara lain Penulis juga mencatatkan pengalaman yang sama di negara Mesir, Yaman, Turki dan Kazakhstan yang pernah dilalui penulis sepanjang pengembaraan tersebut.Pengembaraan yang meletakkan penulis dan warga asing di Syria sentiasa berada dalam ketakutan kerana terbayang tangkapan, penjara dan penyiksaan yang boleh berlaku bila bila masa sahaja walaupun kita tidak mempunyai sebarang kesalahan Sehinggalah kepada kecintaan yang tertanam di lubuk hati untuk terus menetap di sana disebabkan santun dan baiknya budi pekerti kebanyakan rakyat Syria Maka temanya dinukilkan Nikmat Melebih Bala.

    Cerita Kembara Kami Catatan Perjalanan Berlin, Germany All content provided on this Cerita Kembara Kami blog is for informational purposes only The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. Jalan Jalan Cameron Highlands mymiee HM di Cameron Highlands tapi tak dapat nak pergi banyak tempat kerana selepas Zuhur je hujan mulai turun dua hari berturut turut Lagipun ada si comel kecil yang ikut sama. Biodata Dr Mohd Asri Bin Zainul Abidin Minda Tajdid Saya seorang hamba Allah seperti hamba hambanya yang lain Tiada kelebihan, melainkan jika ada hanya kurniaanNya semata Dalam perjalanan kita hidup setakat ini telah direzekikan dan diuji dengan beberapa kesempatan seperti berikut Semakan Online Daftar Pemilih SPR Cara Tukar Kawasan Semakan Online Daftar Pemilih SPR, pertukaran kawasan mengundi, kaunter kaunter SPR di ibu pejabat SPR, suruhanjaya pilihan raya malaysia, tukar alamat mengundi secara online, tukar alamat pusat mengundi, semakan pendaftar pemilih dan lokasi mengundi, SuJer Susun Atur Ruang Stor Stok barang yang baru beli pun aku main lambak kan ajexde tempathadiah masa warming house tu pun aku x bukak lagik.kiki PENGALAMAN BAYAR TUNGGAKAN PTPTN MELALUI KWSP Ramai diantara kita mempunyai masalah yang sama iaitu dalam memberi komitmen membayar hutang pinjaman semasa belajar dengan PTPTN.Oleh sebab yang demikian, ramai diantara kita telah di Blacklist dan menyebabkan tidak boleh membuat loan dan disekat untuk keluar negara.Walau apapon, hutang memang wajib dibayar. Umai vs Sagu CARA PENYIMPANAN TUDUNG AWNING SAYA Jun , projek S, sisih, susun, sapu selenggara.lenggara laa sangattttt. hihi. nak susun balik gantung baju dalam bilik sbb dah beli tiga sekaligus penyangkut baju kat nilai ahad lepas mane yang dah x pakai, bleh laa sadakahhh jer kat sape yg memerlukan sbb kebanyakkan baju kat umh tu jarang pakai.mpan camtu jer, bila nak pakai baliktengok dah x muattttt tskkk tsskkkk Umai vs Sagu RESEPI BUBUR PEDAS SARAWAK Oct , NASTYNA errrasa dia lain dari bubur lambuk sis.b ade rempah special dia sendiri saya pun x tau ape bhn rempah tu sbb biasa beli yg dah siap dahhehehe Kaki Travel From Malaysia to the World with Khairuddin Ubudiah Mosque The beautiful Ubudiah mosque was designed by Arthur Benison Hubback, a government architect who is notably credited for the design of the Ipoh railway station and the Kuala Lumpur railway station. PropertyWaltz Cerita pelaburan hartanah Property salam saudari sy mengikuti penampilan saudari d tv pagi ini penampilan saudari mencuit sy dan buat sy terfikir tentang keadaan sy sy adalah graduan sarjana tetapi tidak berkerja skrg menjalankan bisnes online sy sudah berkahwin dan anak perempuan suami tidak berminat utk buat hibah atas harta nya dan sekiranya berlaku apa padanya hanya faraid spt biasa akan berlaku kpd sy dan anak

    • [PDF] ´ Free Read Ë Travelog Kembara Cinta di Syria : by Mohd Nasaie Ismail ã
      227 Mohd Nasaie Ismail
    • thumbnail Title: [PDF] ´ Free Read Ë Travelog Kembara Cinta di Syria : by Mohd Nasaie Ismail ã
      Posted by:Mohd Nasaie Ismail
      Published :2018-09-25T08:38:34+00:00

    About "Mohd Nasaie Ismail"

      • Mohd Nasaie Ismail

        Mohd Nasaie Ismail Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Travelog Kembara Cinta di Syria book, this is one of the most wanted Mohd Nasaie Ismail author readers around the world.


    582 Comments

    1. Sebuah perkongsian yang memuaskan untuk mendalami situasi sebenar di Syria dan beberapa buah negara sekitar seperti Mesir khususnya, berkaitan sistem sosial, budaya dan serba ringkas dunia politik yang diamalkan ketika rejim-rejim berkuasa.


    2. An eye opener of a perspective of one person towards Syrian people.Buang yang keroh ambil yang jernih. Ada juga sikap-sikap orang Arab yang patut kita contohialan bersedekah, ringan tulang, tahajud pernuh di masjid, meraikan ramadhan


    Leave a Reply