Dia...Pelengkap Hidupku

Dia...Pelengkap Hidupku

Farisya Natasha / Aug 20, 2019

Dia Pelengkap Hidupku I nak you rasa bagaimana sakitnya bila suami you dirampas orang lain Dayana Aku tak akan biarkan kau hidup senang Zayn Luthfi Irsyad dan Amanda Qistina Hubungan mereka tidak mudah Lebih payah bila ora

  • Title: Dia...Pelengkap Hidupku
  • Author: Farisya Natasha
  • ISBN: 9789670718224
  • Page: 433
  • Format: Paperback
  • I nak you rasa bagaimana sakitnya bila suami you dirampas orang lain Dayana Aku tak akan biarkan kau hidup senang Zayn Luthfi Irsyad dan Amanda Qistina Hubungan mereka tidak mudah Lebih payah bila orang orang yang pernah hadir dalam hidup mereka kembali menagih peluang kedua Peluang yang hanya akan merosakkan rumahtangga mereka.Tapi bagi Luthfi Irsyad, Dayana i I nak you rasa bagaimana sakitnya bila suami you dirampas orang lain Dayana Aku tak akan biarkan kau hidup senang Zayn Luthfi Irsyad dan Amanda Qistina Hubungan mereka tidak mudah Lebih payah bila orang orang yang pernah hadir dalam hidup mereka kembali menagih peluang kedua Peluang yang hanya akan merosakkan rumahtangga mereka.Tapi bagi Luthfi Irsyad, Dayana itu hanyalah sebuah kisah silam yang dia tak mahu ulangi lagi Masa depannya ialah Amanda Qistina Bagi Amanda juga, dia tak mungkin akan maafkan Zayn yang telah banyak menyiksanya Bahagianya kini hanyalah bersama Luthfi Irsyad Cumanya, kadang kadang dia jadi hilang sabar dengan kerenah bekas isteri Luthfi I cuma nak you tahu, sabar I ada hadnya I takut kalau I tak dapat tanggung semua ni lagi Amanda I boleh kehilangan Dayana But not you I can t imagine the pain of losing you I boleh lepaskan Dayana But not you Not you, Amanda Luthfi

    Dia pELeNgkaP hIdUpkU BeRKeNaLaN mELaLui tELEfoN mEncaRi sEseOraNg yg SeRupa NaMa dgN Nya ___ Awal pertemuan yg tak mungkin dapat saya lupakan Saya sedar diri ini tidak seperti yang kamu ingin kan ,, namun saya harus bermain dgn perasaan ragu la jugak hehe D Dia Pelengkap Hidupku Farisya Natasha Wattpad Andai jodoh bukan suatu ketentuan pasti Sharif Afdzan mampu menolak kehadiran Afnan Najwa dalam hidupnya Apatah lagi perkahwinan itu bagaikan satu pelarian bila terjadinya peristiwa mengaibkan. DIA PELENGKAP HIDUPKU Diari Terindah Farisya Natasha Jan , Assalamualaikum semua dan salam sejahtera Alhamdulillah Novel ke saya Dia Pelengkap Hidupku bakal menemui anda tak lama lagi Sesiapa yg DIA PELENGKAP HIDUPKU novelideakreatif Jan , Bab DIA PELENGKAP HIDUPKU FARISYA NATASHA BAB Luthfi Irsyad memandang ke luar tingkap Hatinya berbunga bunga hendak menatap wajah isteri kesayangannya itu Hampir empat bulan tidak menatap wajah Dayana secara berhadapan, rindunya menggunung gunung Mata beralih memandang Fea yang masih terlena di atas ribanya. Bicara Hati NOVEL DIA PELENGKAP HIDUPKU novel dia pelengkap hidupku penulis farisya natasha novel no review bie pertemuan tidak dirancang terjadi antara luthfi dan amanda , banyak kali mereka terjumpa tetapi dalam kapal terbang la dapat berkenalan Menjual Novel Online DIA PELENGKAP HIDUPKU Feb , DIA PELENGKAP HIDUPKU HARGA RM SS I nak you rasa bagaimana sakitnya bila suami you dirampas orang lain Dayana Aku tak akan biarkan kau hidup senang Zayn Luthfi Irsyad dan Amanda Qistina Hubungan mereka tidak mudah Lebih payah bila orang orang yang pernah hadir dalam hidup mereka kembali menagih peluang kedua. DIA PELENGKAP HIDUPKU FARISYA NATASHA DIA PELENGKAP HIDUPKU FARISYA NATASHA DIA PELENGKAP HIDUPKU FARISYA NATASHA HARGA BUKU RM SEM RM SS BUKU BARU I nak you rasa bagaimana sakitnya bila suami you dirampas orang lain Dayana Aku tak akan biarkan kau hidup senang Zayn Luthfi Irsyad dan Amanda Qistina Hubungan mereka tidak mudah. BAB DIA PELENGKAP HIDUPKU FARISYA NATASHA Jan , Amanda Qistina memandang setiap wajah yang ada di situ Wajah kedua dua belah keluarga kelihatan tersenyum gembira Lagi lagi dia sudah ada ikatan pertunangan bersama dengan Zayn, enam bulan yang lalu. Eren Romi Pelengkap Hidupku YouTube Feb , Baby Shima Kangen Rosul Official Music Video NAGASWARA music Duration NAGASWARA Official Video Indonesian Music Channel , views

    • Best Read [Farisya Natasha] ✓ Dia...Pelengkap Hidupku || [Nonfiction Book] PDF ↠
      433 Farisya Natasha
    • thumbnail Title: Best Read [Farisya Natasha] ✓ Dia...Pelengkap Hidupku || [Nonfiction Book] PDF ↠
      Posted by:Farisya Natasha
      Published :2018-010-25T08:37:15+00:00

    About "Farisya Natasha"

      • Farisya Natasha

        Writer of Hanya Itu Pintaku P2U Demi Cinta BesQ Shhh I Love You P2U Adaptasi Drama Slot Akasia April 2017 Dia Pelengkap Hidupku IKP Spanish Guitar Yang Menyentuh Hati IKP Perangkap Dua Hati LNP


    907 Comments

    1. ok done.kin MB suka olahan writer ni much2 better dari 1st bookmuch better dari Spanish Guitar n Mayesanmpk kematangan disitucerita best i suka sgtlagi2 bila part Luth cara dia handle life dia as a "single" father ada wife serupa xde wife jeserius y la Luth bley jatuh suka dgn dayana cinta dia terlalu berharga utk diserahkan pada dayanaeee geram gila bila fikir balik sanggup dia tinggalkn Fea n Luth dtg jauh2 semata2 nk jumpa isteri n mummy disebabkan rinduboley si dayana ni pergi berparty OMG i [...]



    2. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM15. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) I likeeeee! Luth and Amanda are so perfect for each other.Benci Zayn yang psiko and Dayana yang gila talak. Panjang umur pulak mereka berdua ni ek? Ingatkan salah seorang ni akan kena gilis dengan lori.



    3. Luthfi Irsyad (Luth) & Amanda Qistina (Amanda) bertemu di kala kedua2nya memegang status yg tidak memungkinkan mereka boleh bersatu walaupun terbersit suatu perasaan di hati mereka setiap kali mereka bertemu. Menjadi tunangan kepada Zayn yang bersikap panas baran & suka mendera ketika itu, membuatkan Amanda mula memikirkan semula hala tuju hubungan mereka. Manakala Luth yg berjauhan dengan isterinya, Dayana yg sedang melanjutkan pelajaran di Australia, sedang menangani krisis rumahtangga [...]


    4. fuhh!!finally dpt jugak ai habiskan ye beblama ni guna gear 1 je today ai terus pecut gear 5hahahaok,ai nak bg review ni *tarik nafas sat1st time ai baca novel yg ai x hentam hero kali nihahaha.bnya ai rasa nak hentam manda jeya amanda still ada insecurities dlm rumah tangga dia ngan luthlebih2 lagi bila c ex-wife dtg mengendeng.ee c dayana ni pun satu dah cerai baru nak gedik2 kat luth balik actually the main point for her is MONEYeven t'paksa guna fea dlm rancangan dia tuabout zayn pulak, mama [...]


    5. Cerita ni bestcam-macam perisa ada.tak semestinya kecewa pada permulaan akan tetap kecewa. Bahagia perlu dicari.Begitulah kisah hidup Amanda dan Luthfi.Paling suka watak ialan si kecil Fea.Tahniah buat penulis.


    6. #52#2017Done reading Dia Pelengkap Hidupku by Farisya Natasha. This is the first book by FN that I've read. Lagipun, ni novel tahun 2015 lagi. Tapi, biasanya, novel novel FN tersenarai dalam my 'must buy' list. Cuma, 'when to buy' je yang not listed. 😅Novel ni best. Konflik berkisarkan keluarga. Ada part air mata sikit. Dalam ni ada isu duda kahwin dengan dara. Mungkin ni isu biasa sekarang (banyak novel pasal ni), tapi maybe in 2015, isu ni tak diketengahkan sangat. Amanda dan Luth yang pern [...]


    7. NOVEL : DIA…PELENGKAP HIDUPKUPENULIS : FARISYA NATASHANOVEL NO : 733REVIEW BIEPERTEMUAN TIDAK DIRANCANG TERJADI ANTARA LUTHFI DAN AMANDA , BANYAK KALI MEREKA TERJUMPA TETAPI DALAM KAPAL TERBANG LA DAPAT BERKENALAN LUTHFI YANG MASIH SUAMI KEPADA DAYANA MENAFIKAN PERASAAN CINTA YANG HADIR SEMASA BERTEMU DENGAN AMANDA DENGAN MENGANGGAP AMANDA SEBAGAI ADIK. AMANDA PULAK MASIH TUNANG ZAYN , WALAUPUN AMANDA MULA TIDAK SENANG DENGAN STATUS TUNANG. HANYA LUTHFEA @ FEA MENJADI PUNCA MEREKA BERHUBUNGAN [...]


    8. suka buku ni kisahnya tak menunggu untuk timbulkan konflik, tidak tertangguh untuk timbulkan bahagia, tidak berlengah untuk timbulkan suka duka memang semacam bercampur aduk tapi penulis bijak menyusun plot cerita membuatkan pembaca akan tertarik dari awal helaian hingga ke akhir even flashback di letak secara tiba-tiba di sesetengah bahagian cerita menjadi tali penguat kisah memang buku cinta, tapi takde la sweet mueet sampai leh muntah purple tak caya? terpulangda qistina, seorang pramugari se [...]


    9. What can I say about this novel is DUDA IS SOOO HOT! Bertuahnya jadi Amanda bila dapat tawan hati Luthfi si duda yang ya Allah susah nak cakap but I want this guy sangat sangat sangat in my life!!!!!!!! Tolonglah!!! Amanda dan Luthfi memang gandingan yang mantap. Saling melengkapi each other. susahnya nak taip review ni bila perasaan jeles dgn diorang ni berada di tahap meksima gila!!! I want Luthfea si cilik manis! Fea comel cerdik petah pandai bijak n I nak anak macam ni!!!! Arghhh stress nak [...]


    10. Rugi rasanya tangguh baca citer ni.!Luthfi yg terpaksa lepaskan Dayana walau masih cinta tp dah kehendak Dayana dia akurkan juga! Amanda yg juga terpaksa memutuskan pertunangan dgn Zayn krn sikap Zayn yg cemburu lebih tinggi gunung everest!Pertemuan demi pertemuan Luthfi dan Amanda akhirnya saling jatuh cinta Amanda mula bahagia dgn hidupnya ada suami yg cintai dan anak tiri, Fea yg menguatkan rasa sayang AmandaTapi mereka diduga juga dgn kehadiran semula Zayn dan Dayana dan berlaku sesuatu yg b [...]


    11. 2016 - #Novel27Sweet sangat sangat sangat sangat. The way Luth layan Fea and Amanda sangat gentle. Penyayang d an penuh dengan kasih sayang. How I wish to have a man like him. hahahaMula-mula dua dua sudah berpunya. sorang laki orang, sorang tunang orang. Pada masa yg sama dua dua juga ada masalah dalam hubungan mereka masa tu. Mereka bertemu kerana Fea. Diam-diam mula jatuh suka tapi harus disekat kerana ikatan yg masih mereka pegang.I enjoy baca. Dayana menyakitkan hati. Zayn pula asik nan bar [...]


    12. Book #23 - 2015I think this is the first malay novel that I've read that uses too many english language pada-setiap-helaian-yang-dibaca. Don't get me wrong. Memang tak salah pun. Cumanya. It's a malay novel :) aaaaand it would be a torture to read IF the english was bad.tapi penggunaan bahasa inggeris di sini saaaangat baik sekali.There's something to be said about lelaki duda yang mempunyai seorang anak. I have to agree, such man memang menunjukkan seorang lelaki yang sangat penyayang. Permulaa [...]


    13. Alhamdulillah! Finally finished :) A very good story.d am really love it! Walaupun sedih amanda belum ada rezeki utk melahirkan zuriat dan saya faham apa perasaan amanda :') huhu but what made i love more this book is jalan cerita tak begitu cliché (bagi pendapatan saya saja) sbb selalu nya selepas pasangan mengecapi bahagia mesti isteri dia ada berita gembira (mendapat zuriat alhamdulillah) but this book happy ending dia, bahagia dia bersama LUTH dan FEA ♥♥♥ Tahniah cik writer, waiting f [...]


    14. best dgn keletah fea yg comel. dgn karakter amanda yg tegastiada tarik tali yg tidak ego memohon maaf namun debaran dup dap hanya sampai pada ketika dayana balik ke malaysia buat perangaijika penulis mendedahkan hidup dayana yg lupa diri d sydney akn lebih umphjika watak zayn yg insaf dan dkt dgn luth n amanda mungkin akan lebih menarik dan lg best kalo luth ada sedikit jelous dgn obses si zayn(jelous yg sikit2 bukan berlebihan tauhihihi)tahniah 3.9*


    15. Olahan cerita yang menarik. Tak perlu tunggu lama untuk timbulkan konflik. Suka dengan cara Luth layan Fea. Agreed dengan writer nak tahu lelaki tu baik ke tidak tgk cara dia layan budak. Watak Dayana tu rasa mmg nak sekehkan aje bagi sedar. Geram juga dengan Luth yang keladang baik sangat dengan ex-wife. Apa puntahniah pada penulis dengan naskah ini.


    16. Memang Zayn x layak utk seorang Amanda Dayana yang menyengal x tentu hala tue sah2 laie x layak utk Luthfi.hanya Amanda Qistina yang mampu melengkapi kehidupan Luthfi Irsyad. perfecto!!


    17. for those how like simple and yet sweet love stories, zara rasa buku sangat sesuai. masing jatuh cinta pada waktu dan masa yang tak sesuai. hero dan heroin ada pasangan masing2. tapi kalau dah jodoh sapa kita nak halang kan apapun novel ni best


    18. DPH Luthfi Irsyad n Amanda Luthfi buah kisah yg mngutamakn kasih sayang sebuah keluarga . novel yg sgt best "!! ckup rencah cukup rasa what can I say kak Farisyah you did a very good job penulisan akak da smakin matang tahniah kak hrp pas ni MC plk terbit ye hehe



    Leave a Reply