Korban Cinta Remaja

Korban Cinta Remaja

Fahmiitu Maria Natasha Alexia Aqram Syed Hafeez Isaac Ismael Khairul Amilin Reeney Zulkifli The Bent Pencil / Jun 20, 2019

Korban Cinta Remaja Aku manusia Kau manusia Yang membezakan antara kita ialah sifat dan amalan kita Aku tak pernah salahkan kekejaman yang kau lakukan Aku tidak berniat hendak mengungkit tetapi aku mengalami tekanan per

  • Title: Korban Cinta Remaja
  • Author: Fahmiitu Maria Natasha Alexia Aqram Syed Hafeez Isaac Ismael Khairul Amilin Reeney Zulkifli The Bent Pencil
  • ISBN: 9789671119761
  • Page: 441
  • Format: Paperback
  • Aku manusia Kau manusia Yang membezakan antara kita ialah sifat dan amalan kita Aku tak pernah salahkan kekejaman yang kau lakukan Aku tidak berniat hendak mengungkit, tetapi aku mengalami tekanan perasaan yang teruk atas perbuatan kau selama ini terhadap aku Jadi, aku cuma harap suatu hari nanti Tuhan beri peringatan atas perbuatan kau selama ini berbuat buruk terhadAku manusia Kau manusia Yang membezakan antara kita ialah sifat dan amalan kita Aku tak pernah salahkan kekejaman yang kau lakukan Aku tidak berniat hendak mengungkit, tetapi aku mengalami tekanan perasaan yang teruk atas perbuatan kau selama ini terhadap aku Jadi, aku cuma harap suatu hari nanti Tuhan beri peringatan atas perbuatan kau selama ini berbuat buruk terhadap aku yang ikhlas mencintai kau sehingga buat aku terkorban.Kita semua pernah terkorban dalam dunia percintaan remaja.

    • Best Download [Fahmiitu Maria Natasha Alexia Aqram Syed Hafeez Isaac Ismael Khairul Amilin Reeney Zulkifli The Bent Pencil] ✓ Korban Cinta Remaja || [Fiction Book] PDF ✓
      441 Fahmiitu Maria Natasha Alexia Aqram Syed Hafeez Isaac Ismael Khairul Amilin Reeney Zulkifli The Bent Pencil
    • thumbnail Title: Best Download [Fahmiitu Maria Natasha Alexia Aqram Syed Hafeez Isaac Ismael Khairul Amilin Reeney Zulkifli The Bent Pencil] ✓ Korban Cinta Remaja || [Fiction Book] PDF ✓
      Posted by:Fahmiitu Maria Natasha Alexia Aqram Syed Hafeez Isaac Ismael Khairul Amilin Reeney Zulkifli The Bent Pencil
      Published :2018-012-09T20:21:34+00:00

    About "Fahmiitu Maria Natasha Alexia Aqram Syed Hafeez Isaac Ismael Khairul Amilin Reeney Zulkifli The Bent Pencil"

      • Fahmiitu Maria Natasha Alexia Aqram Syed Hafeez Isaac Ismael Khairul Amilin Reeney Zulkifli The Bent Pencil

        Fahmiitu Maria Natasha Alexia Aqram Syed Hafeez Isaac Ismael Khairul Amilin Reeney Zulkifli The Bent Pencil Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Korban Cinta Remaja book, this is one of the most wanted Fahmiitu Maria Natasha Alexia Aqram Syed Hafeez Isaac Ismael Khairul Amilin Reeney Zulkifli The Bent Pencil author readers around the world.


    921 Comments

    1. ok MB pilih cover yg ni sbb yg 1 lg scary je terkujat MB serius xperasan1 jeKERANA CINTA MANUSIA JADI MACAM MACAMTHE END



    2. Buku ini buku para penulis Terfaktab bermain dengan imaginasi. Kulit buku diadaptasi dari kes Tsunami di Phuket yang mengorbankan ribuan nyawa. (mayat terapung di tepi pantai).Setiap penulis perlu menulis cerita yang 'tidak masuk akal, tetapi jika difikirkan semula, ia boleh terjadi'. Itu konsep asal Korban Cinta Remaja. Jadi, buku ini bagi aku, aku seronok melihat imaginasi orang lain. Terutama bila tulang ceritanya mengenai Pengorbanan.



    3. Ya, tulang cinta itu ialah pengorbanan. Akhir kisah ini,kau tanya diri kau siapa yg kau harapkan #tilljannah. Ini bukan hashtag manja2. Ini hashtag wajib dalam doa kau. I know who I can count on. Cintailah manusia apa adanya dia, bukan ada apanya dia. Kenapa puitis sgt ni? Melankolik betul. Terbuai aku sampai petala 8 sana.


    4. I have to say this is good as I enjoyed almost all stories in it. Favorites? Ragut by Isaac Ismael and Partner In Crime by Reeney Zulkifli. Love the love depicted by Ally (or Ali) to his sister eventhough she's bearing an illegitimate child. The ending is too painful to bear. Partner In Crime. That twist ending. And Ben. Ahh yang awak ikut saya ni kenapa? Mana-mana saya pergi awak mesti ada di mana-mana. Okay, aku ada personal dengan orang nama Ben. Haha. Still, this story is good (at least at m [...]


    5. Aku suka separuh yang pertama. Ada cerita yang agak disturbing, tapi cerita Pengembaraan Melupakan Bekas Kekasih berjaya buat aku terhibur. Cerita macam ni pun ada? Serius penulis memang berfantasi. Mungkin dia dirasuk semangat vampire lepas banyak sangat tengok cerita Vampire Diaries, lalu terhasilnya cerita yang macam tu. Tapi tulah, setiap cerita dari buku ni memang berkisarkan tentang pengorbanan. Bezanya, adakah memang berbaloi pengorbanan tu?


    6. Himpunan penulis-penulis terfaktab, jadi pada pengiraan aku ada cerpen yang mampu menaikkan adrenalin aku, dan ada juga yang biasa-biasa. Dan tahniah kepada Xalleh Razak, kerna hasil tulisannya tidak pernah menghampakan aku.


    7. #KorbanCintaRemaja,Walau ada beberapa cerpen yang cliche,Mostly masih terbaik.Banyak sebenarnya cerita2 cinta rare yang berlaku kat dunia ni.Highly recommended,untuk sapa2 yang baru nak mula bercinta,yang tengah bercinta,juga yang tengah on the journey melupakan cinta lama.Rating: 10/10



    8. dah cakap dah. buku terfaktab ni mesti pesen deep deep punya. haihhh. orang bercinta bolehla baca. dah dalam mood dah. wiwiwiling suka: Percy's Poisin! :)


    9. Ada cerita yang best. Ada yang suam-suam kuku. Ada yang cukup-cukup makan je. Sekadar penambah je.Nasib baik tak expect apa-apa dari buku ni.So and so. 3 stars.Hooyeah!



    10. Jangan terkorban kerana cinta. Peringatan untuk diri aku sendiri dan semua. Setiap cerpen penuh dengan kisah pengajaran masing-masing. Terpulang kepada kita untuk menerima atau sebaliknya.



    11. Kebanyakan cerita mengenai pengorbanan. Ada yang best dan ada yang biasa-biasa. Tak letak harapan tinggi sangat masa beli buku ni. Sekadar menambah koleksi bacaan.



    Leave a Reply