Yang Manis

Yang Manis

Marissa / Oct 17, 2019

Yang Manis IMANIAH SOFEA tak kisah orang nak kata apa tapi kalau Iman dah suka Iman tak peduli apa orang kata Janji Iman suka Kalau nak kata Iman perigi cari timba pun tak ada masalah Iman gembira juga Aku nak

  • Title: Yang Manis
  • Author: Marissa
  • ISBN: 9789670246475
  • Page: 237
  • Format: Paperback
  • IMANIAH SOFEA tak kisah orang nak kata apa tapi kalau Iman dah suka, Iman tak peduli apa orang kata Janji Iman suka Kalau nak kata Iman perigi cari timba pun tak ada masalah Iman gembira juga Aku nak pikat Raees Hamzah Apa Aku nak pikat Raees Hamzah Kau sedar tak apa yang kau cakap ni, Iman Kerja memikat tu bukan kerja orang perempuan tau tak Tu kerja orang leIMANIAH SOFEA tak kisah orang nak kata apa tapi kalau Iman dah suka, Iman tak peduli apa orang kata Janji Iman suka Kalau nak kata Iman perigi cari timba pun tak ada masalah Iman gembira juga Aku nak pikat Raees Hamzah Apa Aku nak pikat Raees Hamzah Kau sedar tak apa yang kau cakap ni, Iman Kerja memikat tu bukan kerja orang perempuan tau tak Tu kerja orang lelaki Serupa perigi cari timba Tapi kau ni bukan perigi lagi Tapi perigi buta Sudahla buta, tak ada air pula Iman tak peduli apa kata sahabat baiknya, Nawal Iman rasa hanya Raees Hamzah paling layak menemani hidupnya RAEES HAMZAH pun rasa pelik Kenapa dia boleh suka dengan gadis yang memiliki rambut seperti ekor tupai itu daripada seorang ustazah Walaupun gadis itu dikatakan tidak cukup kain tapi tetap ada manisnya Perempuan macam tu yang hang pilih Kenapa dengan dia Gadis yang aku pilih adalah, bila aku pandang dia, perasaan aku jadi sejuk Penat aku jadi hilang Susah aku jadi senang Bukan lagi aku pandang, lagi aku bengang Memang Iman tidak lengkap sifat Muslimahnya seperti Humairah, tapi di mata Raees, Iman lebih nampak suci berbanding seorang ustazah yang mempunyai lidah yang agak bahaya Namun berjayakah Raees mengubah si manis Iman seperti yang diharapkan Dan mampukah Iman berubah demi sebuah cinta

    EMU project Free Hosting Service for EMULATOR sites Our Free Emulation project hosting is a leading provider of the webhosting for emulator developers and fans Best of all it is % free hosting for storing and sharing all your downloads and source files online Punca Sebenar Kencing Manis Type Rintangan Insulin Jangan Salahkan GULA Lagi Kencing Manis Jenis BUKAN Disebabkan oleh Pengambilan Gula atau Karbohidrat yang Lebih Ia juga BUKAN Berpunca Daripada Kekurangan Insulin Selama ini kita kerap dengar pesakit kencing manis kata bahawa doktor nasihat mereka supaya kurangkan makanan manis, elakkan daripada makan nasi atau makanan yang berkarbohidrat tinggi. Recipes Homemade Recipes Wilton Find the best recipes for making amazing desserts and meals online at Wilton Browse dessert recipes for all occasions and treat types Wilton provides easy to follow online instructions and all the supplies and ingredients you need make delicious desserts. Ubat kencing manis paling berkesan turunkan gula Dec , Disiplin yang tinggi sangat penting kerana ubat ubatan perlu dimakan setiap hari untuk merawat kencing manis Tak boleh lah hari ini makan Esok cuti suka suka, macam budak budak sekolah kan Ada cuti panjang. CV Mitra Bibit Durian Musangking Super Unggul Siapa sih yang tidak mengenal dengan durian unggul yang satu ini Durian Musangking merupakan Rajanya buah durian, karena memiliki banyak keunggulan yang terdapat pada buah durian ini. Download Lagu Slank Terlalu Manis Mp Gratis Plus Lirik LIRIK LAGU Terlalu Manis Intro G C G C G C Kuambil gitar dan mulai memainkan Em F C Lagu lama yang biasa kita nyanyikan Aneka Resep Membuat Roti Manis dan Asin Enak Catatan Roti manis keju memiliki rasa yang manis dengan sensasi rasa cokelat dan keju yang istimewa pasti akan banyak disukai mulai dari anak anak sampai dewasa Resep roti manis isi keju ini juga bisa digunakan untuk membuat aneka roti manis lainnya juga. Diet dan Senaman untuk Pengidap Kencing Manis Kesihatan E majalah percuma yang direka untuk membantu anda hidup sihat dan sejahtera Langgani sekarang dengan mengisi borang di bawah dan klik butang Daftarkan Saya. Dr Suryo Wibowo, MKK, SpOk Batuk Definisi Batuk adalah salah satu keluhan yang sering diungkapkan pasien kepada dokter Batuk sebenarnya adalah suatu cara yang penting bagi tubuh kita untuk membersihkan tenggorokan dan saluran pernafasan kita. Susu Kental Manis Frisian Flag Indonesia Susu Kental Manis Dipasarkan sejak tahun di dunia dan tahun di Indonesia, rangkaian Susu Kental Manis Frisian Flag telah menjadi bagian dari keluarga Indonesia dari generasi ke generasi Diproduksi dengan bahan dasar susu menggunakan teknologi proses yang modern serta melalui sistem jaminan mutu dan keamanan produk, Susu Kental Manis Frisian Flag menjadi produk unggulan

    • Best Read [Marissa] ó Yang Manis || [Christian Book] PDF à
      237 Marissa
    • thumbnail Title: Best Read [Marissa] ó Yang Manis || [Christian Book] PDF à
      Posted by:Marissa
      Published :2018-09-03T02:43:44+00:00

    About "Marissa"

      • Marissa

        Marissa Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Yang Manis book, this is one of the most wanted Marissa author readers around the world.


    111 Comments

    1. Sometimes when you least expect it…LOVE HAPPENS Sarah Marissa writes a wonderful tale about family, relationship and love. Her stories are sweet. I truly enjoyed "Yang Manis". sweet like candy ;-)Iman & Raees bertemu secara tidak sengaja selepas mereka berdua berlanggar sesama sendiri. Selepas itu, mereka berdua saling terbayang² diantara satu sama lain. Ditakdirkan Raees bekerja dalam syarikat keluarga Iman. Mereka bertemu. Iman dari seorang yang malas bekerja terus mood berkobar² bila [...]


    2. Dah lama x berjodoh ngan heroin bodoh2 alang mcm si Imaniah Sofea. Last rasanya buku Hamni Ramsull yang YMtu.Confirm ini bacaan santai tanpa konflik yang memberatkan kepala. Datangnya macam angin lalu lantas tak ****Sakit Tuh Di Sini**** ;pCuma. kurang berpuas hati bila watak si Bahiyah ditamatkan sedemikian rupa. Buat jahat gila2, end up mati accident. Cuba seksa sikit wataknya, barulah berbaloi dibaca.


    3. Akibat terlanggar Raees secara tak sengaja waktu Raees sedang sibuk mencari rumah sewa kawan sekampungnya,  buat Iman teringat-ingat. Lebih-lebih lagi Iman siap tertumpahkan bekalan makanan yang Raees bawa dari kampung. Bila Iman hulurkan wang sebagai ganti rugi, Raees cepat-cepat menolak. Bertambah menggununglah rasa bersalah Iman pada Raees.Rupanya jalan untuk mereka bertemu sangat mudah. Raees diterima bekerja di syarikat milik keluarga Iman selang beberapa hari selepas itu. Bila Iman tahu R [...]


    4. Yang manis. Memang manis!!! Storyline yang simple tapi sangat entertaining. I'm hooked from 1st page to the last. Watak2 utama yang schumel. Watak antagonist yg rasa nak cepuk2. Cukup secukup-cukupnya rencah2nya. Dialog yang melucukan membuat saya tersengih, tergelak dan tersenyum sepanjang pembacaan. Dan inilah novel pertama yang tidak mencuri air mata saya. Saya sangat suka. Iman - gadis lurus bendul yg jatuh cinta pandang pertama dan berani menyuarakan isi hatinya n ready to make the 1st move [...]


    5. stlh melihat byk komen2 yg baik, saya mencr naskah ini. Dan saya habiskannya dlm masa satu hari saja. cepatkan?Ini komen saya;sblm saya pergi lbh jauh, maaf sgt2. saya rasa karya penulis yg pertama lbh menarik dari yg ini. bukan utk membuat perbandingan tp itu dari kaca mata saya. saya tahu ramai yg tak setuju dgn saya tp ini yg saya rasa.Plot yg terlalu laju, gambaran perasaan yg saya rasa tidak cukup kuat, olahan perwatakan yg ckp longgar dan perlu byk diperbaiki. berbanding dgn karya penulis [...]


    6. Erm.mBuku ni okeylahtak rugi jugak belitapi aku tak boleh nak bagi 5 starsbukan tak best.ndapat setiap pembaca lain lain kanIt's all about manissheheRaees yang manis, Iman yang manisWafi yang manisMaya yang manisBahiyah yang entah ape-apeDalam buku ni ada dua watak yang aku rasa dah besar, ada otak tapi entah apa-apaHumairah dan Bahiyahkin ada orang macam dua orang ni dalam dunia nitapi doa-doa la aku tak macam tu kelakdan aku suka prinsip keluarga Iman yang tak pandang kan taraf hidup pasangan [...]


    7. Yang Manis merupakan recent novel from penulis Marissa. Sebelum ne, I ada baca novel-novelnya yang terdahulu; "Teduhan Kasih" yang mendapat rating yang positive from I and yang I baca sebelum novel ne, "Bila Hati Kata Sayang" mendapat rating paling low that I can give. I guess, now I'm back on the positive side of this author.Yang Manis menceritakan kisah kehidupan Imaniah Sofea (Iman) yang berusaha mendapatkan perhatian dan cinta seorang lelaki kampung, Raees. Satu accident menemukan kedua-dua [...]


    8. Pelik tapi benarentah apalah yg buat naskah ni special pada saya dari yg novel lain from the same author pun saya tak tahu.Wafi, abang kepada Iman, sangat manjakan dan menjaga adiknya dan juga keluarganya. Cuma bab Bahiyah he is blind. Blinded by beauty or her facade. Kata cinta tapi bila bab ternampak Maya 'berdegup jantungku' bunyi lagu. And the way he treated Bahiyah tak nampak macam cinta pun. Bila Bahiyah ditangkap khalwat frust jugak. I cant feel his love toward Bahiyah except disgust.Iman [...]


    9. Baru sahaja habis baca buku ni. Memang manis aje jalan ceritanya sebab bila baca tentang keluarga Iman dan keluarga Raees tu, macam harmoni aje. Tapi bila masuk je 'sedara-sedara' lain tu, hish ada jugalah datang rasa nak buat macam ni.Cuma saya masih tertanya-tanya, apa kesudahan cerita keluarga Tengku Badrul dan juga neneknya sekali.


    10. sudah tamat cerita ini mmg manis semanis tajuknya YANG MANISTarget untuk membaca 1 buku 1 hari alhamdulillah tercapai juga hahahahtapi makan masa sikit la x lama mana pun 6 jam je sbb kejap2 stop kejap2 stop sbb hari bekerja kikikikiCerita yg semanis tajuknya1stly tahniah untuk kak Marissa cerita yg santai yg x membertakan kepala dgn pelbagai konflik dan sangat sesuai untuk bacaan santai entah kenapa lately nie mencari bahan bacaan yg santai2 dan tidak terlalu memeningkan kepala memikirkan konfl [...]


    11. 4Sangat manis kisah Iman dan Raees bersesuaian dengan tajuknya Yang Manis. Suka dengan perwatakan Iman yang sengal. Suka juga dengan sikap tenang Raees. Penulis berjaya membuat saya tersenyum sepanjang membaca kisah ini. Dengan penggunaan bahasa yang santai dan plot cerita yang ringan, menjadikan kisah ini kisah yang sangat menarik untuk dibaca. Pantun Raees buat Iman tu comel sangat.



    12. Ini bacaan kedua kak yus selepas Teduhan Kasih karya Kak Marissa, ada 2 lagi nak dikhatamkan tu tp tangan terlebih panjang mencapai yang ini dulu mungkin sbb tajuknya Yang Manis, maka manis je mood untuk mentelaahnya kan Memang Yang Manis sangat berbeza olahan dan penyampaiannya drp Teduhan Kasih. Kisah Imaniah Sofea & Raees ini sangat2 dekat di hati, seolah2 Kak Marissa menulis daripada jiwa. Mungkin bagi orang lain, lain rasanya tapi melalui Yang Manis ini.tiap pengkisahan terasa dekat di [...]


    13. Sungguh manis! Imani Sofea telah jatuh cinta pandang pertama dengan Raees Hamzah bila dia terlanggar Raees pada suatu hari. Dari hari itu Iman cuba untuk mengorat Raees. Raees senang dengan sikap lurus bendul Iman dan dirinya yang senang diolah. Bila Iman mahu dipaksa berkahwin dengan Tengku Badrul untuk menutup malu, cepat2 Dato' Asri tanya Raees akan keikhlasan hati Raees terhadap Iman. Lalu disuruh Raees untuk cepat2 meminang Iman. Kehadiran Iman di kampung mencetus pelbagai reaksi. Keluarga [...]


    14. Plot simple. Bagi perspektif aku yang dah tua ni, boleh la.Anyway, aku suka penulis ubah stereotype "asal tudung labuh je, baik asal tak pakai tudung je, jahat". Dua watak dalam novel ini Bahiyah dan Humairah menutup aurat tapi mulut boleh tahan puaka. Humairah anak ustaz dan ustazah, tudung labuh, hafal separuh Al-Qur'an dan dapat jolokan ustazah lagi. Tapi dia tak amal apa yang dia belajar. Dia rasa dia lagi bagus daripada orang lain. Ilmu yang dia ada buat dia angkuh dan rasa lebih hebat berb [...]


    15. Permulaan yg menarik tp mcm rushing je ending dia.Pastu kesilapan teknikal diakhir cerita seperti tertukar antara mama & mak, Iman & Nawal kasi rosak mood jeTak de sapa ke cek novel ni sblm publish.Bila dah abis baca novel ni, aku dok pikir apa hebat nya nenek Iman ni, sampai semua org kena patuh dgn cakap dia. Yg aku tau nenek hanya seorg wanita tua bernama Hajjah Saodah, digambarkan sebagai org biasa2 je, bukan dr kerabat2 atau vvip. Seriously aku mmg tak paham kenapa semua org kena ik [...]


    16. novel kedua hasil karya Marissa yg dah abis baca Ayu bacapun bestjalan ceita yg simple but menariks sgt1 hari jer dah abis baca.ka sangat.mmyayu/2013/06/













    Leave a Reply