Curi-Curi Cinta

Curi-Curi Cinta

Siti Rosmizah / Jul 20, 2019

Curi Curi Cinta Kalau dah susah sangat hantar aje rumah orang tua Lagipun bila adik kahwin nanti suami adik tu mestilah orang kaya jangan haraplah adik nak kahwin dengan orang miskin Orang kaya nak ke terima mak men

  • Title: Curi-Curi Cinta
  • Author: Siti Rosmizah
  • ISBN: 9789675822124
  • Page: 469
  • Format: Paperback
  • Kalau dah susah sangat, hantar aje rumah orang tua Lagipun bila adik kahwin nanti suami adik tu mestilah orang kaya jangan haraplah adik nak kahwin dengan orang miskin Orang kaya nak ke terima mak mentua macam tu Abang Is, doa ajelah setiap hari biar tuhan panjangkan umur abang Is Kalau boleh biar mak yang mati dulu dari abang Is Jalankan tanggungjawab dulu jangan se Kalau dah susah sangat, hantar aje rumah orang tua Lagipun bila adik kahwin nanti suami adik tu mestilah orang kaya jangan haraplah adik nak kahwin dengan orang miskin Orang kaya nak ke terima mak mentua macam tu Abang Is, doa ajelah setiap hari biar tuhan panjangkan umur abang Is Kalau boleh biar mak yang mati dulu dari abang Is Jalankan tanggungjawab dulu jangan senang aje nak lepaskan beban kat orang lain.Ya Allah Terkedu Iskandar mendengarnya Kenapa perangai adiknya sampai sebegitu rupa Biadap Kurang ajar Berlagak Sombong Itulah Intan Raihana Buang emak, buang saudara kerana duit dia sanggup lakukan apa saja Perancangan diatur Daniel Hakim harus menjadi miliknya Hei Kalaulah niat awak nak tackle saya, sebab berangan nak jadi bini orang kaya Mulai hari ni Detik ni Awak campak terus niat awak tu Sebab saya akan pastikan, sampai saya mati pun awak tak akan jadi isteri saya Itu kata Daniel pada Intan Namun perancangan tuhan tiada siapa boleh menghalangnya Saya akan bertanggungjawab Is Saya akan bernikah dengan Intan Itu janji saya Tegas jawapan Daniel Namun jelas kelukaan pada setiap patah katanya Dendam Daniel berlingkar di hati Janjinya Intan Raihana akan memamah segala perbuatannya nanti Kau ingat aku nak percaya lagi cerita bohong kau tu Aku tau kau dah terdesak nak ikat aku Kau goda aku Kau buat aku jatuh cinta dengan kau dan akhirnya aku tersungkur di kaki kau Aku akui memang aku dah cintakan kau Tapi dengan apa yang kau dah buat dekat aku Mulai saat ini, cinta aku dah mati buat kau Aku tak akan terima anak tu Sebab perempuan macam kau bukan saja tak layak jadi bini aku Tapi kau juga tak layak nak jadi ibu pada anak aku Aku tak nak anak aku lahir dari rahim perempuan macam kau Hambur Daniel sepuas hatinya Ya Allah Luluh hati Intan mendengarnya Kejamnya lelaki ini Tanpa dapat dikawal air mata menitis tanpa henti Adik tahu memang manusia tu tak sempurna mak Sebab adik pun pernah buat kesilapan yang cukup besar dalam hidup adik Adik kecewakan mak, adik kecewakan abang Is Tapi akhirnya adik berubah mak Dia janji nak mulakan hidup baru dengan adik Tapi mana janji dia mak Dia campak adik macam kucing kurap Adik benci dia mak Adik benci dia Dia tak layak jadi suami adik Lelaki ini dah mati dalam hidup adik Kini Daniel Hakim memamah perbuatannya pula Terlajak perahu boleh diundur terlajak kata inilah padahnya Curi curi cinta hanya itu yang mampu dilakukannya Hati Intan telah mati buatnya Berdoalah moga cinta Intan Raihana akan menjadi miliknya jua

    • [PDF] Download ☆ Curi-Curi Cinta | by ↠ Siti Rosmizah
      469 Siti Rosmizah
    • thumbnail Title: [PDF] Download ☆ Curi-Curi Cinta | by ↠ Siti Rosmizah
      Posted by:Siti Rosmizah
      Published :2018-010-15T22:43:33+00:00

    About "Siti Rosmizah"

      • Siti Rosmizah

        Novelist Lawyer, Siti Rosmizah Semail.


    587 Comments

    1. terbaik dari SR secara keseluruhannya saya suka. walaupun tema yg dibawa kali ini lbh kurang sama saja, tapi cara olahannya membuatkan saya tidak menutup naskah ini dipertengahan!berbaloi walaupun berat! (sbb tebal sgt). Cara SR mendalami setiap waktak memang berbeza. Kisah Intan Raihana yg pd saya digambarkan sbg seorg yg tidak sedar diri itu ckp berkesan dihati. malah ramai juga dewasa ini yg berfikiran sptnya. Kerana status & maruah, sanggup dia menepikan kehidupannya yg 'sederhana' itu h [...]


    2. tremendous. I love it so much. 2 days finished. heheheheh. kaau karya sebelum ni kisahnya egoyg ni pun egonya melampau2 lah hahahahah. watak heroinnyai.tak nak kalahdari watak baik hingga watak insaf masih pejal dgn egoisnyaibwatak hero pulaktak banyak sangat perubahan kerektor dari watak2 novel2 siti rosmizah sebelum nija memang makanan hero dah.ywayI love it.


    3. seperti biasa, novel SR dah boleh agak temanya macam mana. Pasti berkait dengan bezanya darjat,hero kaya,heroin miskin atau sebaliknya ke, mesti ada derita heroin,kemudian hero kena balik. tapi sebab cara garapan penulis menyentuh emosi, agak menarik jugalah untuk dibaca. Ending, boleh agak dah dan jadi panjang tu part memujuk aje.kalau sy jadi Daniel, konpem dah cari lain.


    4. Separuh pertama novel berkisar tentang intan raihana yang berperangai buruk terhadap ibunya hanya kerana sakit hati dengan kematian ayahnya. Dia tidak dapat menerima takdir yang telah ditentukan dan menyalahkan ibunya serta abangnya sebagai penyebab kehilangan ayah tempat bergantung. Hazab betul perangai intan masa niKemudian dia terperangkap dan berkahwin dengan daniel hakim yang sengaja mendera intan zahir dan batin. Punya la teruk digambarkan. Terpaksa duduk di rumah setinggan yang berkongsi [...]


    5. Selesai jugak baca buku tebal ni. Macam macam rasa penulis taburkan dalam cerita CCC ni. Paling tak menahan tu ~ masa Inta n masih lagi dengan evil character dia. Serious, I feel like throwing this book masuk dalam bakul sampah dalam bilik tidur aku ni. Mulut dok muncung sedepa ~ kening berkerut-kerut sebab tak puas hati. Sampai macam tu sekali penangannya. Well, this is my very first experience baca karya penulis. And it was recommended to me by a friend. Hasilnya, sangat memuaskan hati. Cerita [...]


    6. First of all, i would like to thank Siti Rosmizah for writing another amazing book very amazing and its well-written. I'm so happy i get to know her and able to read her books! This book is filled with lots of lessons i can not say much about this book. What i wanted to highlight here is, i REALLY AND ABSOLUTELY RECOMMEND EVERY MALAY BOOKS LOVER, TO READ THIS BOOK. I love you Siti Rosmizah! <3


    7. Walaupun jalan cerita ni tema serupa dengan sebelum-sebelumnya, tapi watak heroin yang bodoh sombong belagak lagi perasan tu cukup untuk menjadikan cerita ni ada kekuatan sendiri. Walaupun benci dengan watak heroin ni, tapi sebak juga bila hero dah buat sesuatu yang melukakan hati dia. Heroin jadi pengawal keselamatan oleh hero, kesian :(


    8. first time baca novel yg heroinnya jahat wataknya di permulaan noveltapi last2 nya insaf dan berubah jadi baik mcm logik la jgkin dr yg lain sbb slalu novel atau citer tv ni heroinnya mesti sopan santun ala2 pompuan melayu terakhir gitu


    9. Diantara novel SR, saya rasa ini lah yang terbaik. Banyak part yang mampu buat saya sebak & mengalir air mata. I would give this novel all the stars in the sky if I could. Tahniah SR!


    10. Ambil masa 3 hari untuk habis kesemua 1165 pages, biasanya ambil masa seminggu-dua untuk habiskan buku tebal sebab maklumlarh saya sibuk ngan kerja dan sekolah lagi. Tapi disebabkan jiwa saya terpikat dengan jalan ceritanya lagi-lagi kalau novel yang berkaitan dengan penulis Siti Rosmizah, memang saya akan baca. Jujur saya kata, novel karya Siti Rosmizah paling TOP sekali belum ada lagi penulis lain boleh lawanya. Saya bukan nak membandingkan antara Siti Rosmizah dan penulis lain sebab lain oran [...]


    11. Masa mula2 baca sinopsis kat belakang buku nie, saya terpk,ermmmdah boleh agak dah jln cerita dia cmna. Tapi, saya mmg org yg jenis, kalau mulakan,kena habiskan. Xde nak ngelat2. Walaupun buku nie tebal ya amat. Tapi bila dah mula baca, wow!! Memang jalan ceritanya klise sgt, tp gaya penyampaian SR, cara SR mainkan hati dan perasaan kita dan SR terapkan byk sgt nilai2 murni. Tp satu yg mmg bila2 pun akan terkesan dalam hati kita adalah kasih syg mak. Kan? Pada saya, apa saja cerita kalau dah ada [...]


    12. CURI-CURI CINTA by Siti RosmizahBuku ni biasa-biasa sahaja sebab dah tau jalan ceritanya bagaimana. Penulisan Siti Rosmizah pada aku dah kurang UMPHHH nya. Sebab jalan cerita yg sama, klise. Pembaca dah boleh teka apa yg akan berlaku. Yg berbeza mungkin latar masa, watak, latar tempat. Aku hampir-hampir nak angkat bendera putih tanda menyerah, tak nak dah baca. Tebal & bosan. Tapi sbb jenis aku ni, xkiralah, boring takat mana pon satu2 buku, aku xboleh nak skip. Berhari2 jugak aku ambil masa [...]


    13. Memang geram dengan Intan yang berlagak bagus. Memang nak makan penampar rasanya tapi penghabisan, sebab dia dah berubah jadi insan yang sedar diri, kira boleh maaf kan juga la. Still, tak puas hati Iskandar yang baik hati terpaksa dikorbankan. Danial pun mangkuk juga la, kejap ding kejap dong isyy. Time dia kerek sampai tak mahu anak sendiri di-bin-kan namanya, memang isssyyyyy. Saya rasa cerita ni lain sikit jenis konflik dia, biasanya protagonis ada suami atau mak mertua atau mak tiri jahat g [...]


    14. best x setanding 7 hr mencintaiku n andai itu takdirnya(bg aku laa)*citarasa masing2mcm biasaklu karya SITI ROSMIZAH.irm ade part AIR MATAdih giler part Iskandar matin aku suke part Dani jerkah org tua sapi tux sangka lepas tu Intan pulok marah2 Daniaku ingatkan Intan akn terharu lah dgn Dani sbb tolong dia lain pulok jd.an jugak aku kat Dani tumpai menangis teresak-esak.annwith double n


    15. 5* untuk author for the great story.2* untuk Intan sebab terlalu angkuh pada awal cerita padahal dirinya kosongI mean nothing to be proud of except having a pretty face.2* untuk Daniel sebab ego melangit sedangkan sikap dia juga tiada beza ngan Intan.5* untuk abg IsSedih akan apa yg dah terjadi pada dirinya di akhir cerita.


    16. Bestnyiee bg sy Ini karya SR yg paling sy suka. sy x sngaja nangis bile baca novel ni. Nangis sampai selsema huhuPadahal rasanya x la sedih sgt, mgkin olahan SR ni yg buat sy rasa menusuk dlm hati (cewah)


    17. Bismilah.One word. BOSAN!Plot yg sama. Cliche. Boring. Jalan cerita yang meleret. Kalau skip satu chapter, still boleh teka apa yg jadi. Memang tak best la nak baca. BOSANSANSANOSSAN ! with double O and double SS !Bosan!


    18. adessssdih tahap petala patploh novel nileleh air matatingat kt abang isyg sanggup buat ape saje demi adik tersayang. intan dh berubah,m kelakar pulak,,jadi guard syarikat somi diahehehe


    19. Jalan cerita lebih kurang sama. Tap sangat best dari segi pengolahan.Rasa sangat-sangat menyampah pada Intan!Penulis memang pandai menghidupkan watak dalam novel!




    20. 5 stars utk penulis sgt sgt suka bca novel ni.pikn dlm sehari sy dpt hbskn mbca.gp tk tido gara2 jth cnta dgn novel ni.


    21. jujur. SR perlu try buat watak lelaki yang sangat penyabar n kalau kaya pun jangan lah guna trick yang sama seperti lelaki kaya ini ego. sbb bukan semua lelaki kaya ini ego. betultak?



    22. fuuh the best from siti rosmizahtakde monolog2 yg meleret leretbukan dari kata hati penulis humor.in dari yang lain satu page pun tak boringred to novel2 dia yg sebelum


    23. Tebalnye ya ampunnnn penat lenguh tangan pegang buku masa mbaca ok laaa not bad. Cite yg ada isi walaupun byk skip pada bab yg awal. Best tp takan rasa nak ulang baca tebal penat tangan


    Leave a Reply