Playboy Itu Suami Aku?!

Playboy Itu Suami Aku?!

Suri Ryana / Jul 17, 2019

Playboy Itu Suami Aku Kurang asam betul Dahlah simbah aku dengan air lopak tak mintak maaf langsung Blah macam tu aje Itulah permulaan segala galanya Kehidupan Afina tidak pernah aman semenjak mengenali playboy itu Seoran

  • Title: Playboy Itu Suami Aku?!
  • Author: Suri Ryana
  • ISBN: 9789670448275
  • Page: 352
  • Format: Mass Market Paperback
  • Kurang asam betul Dahlah simbah aku dengan air lopak, tak mintak maaf langsung Blah macam tu aje Itulah permulaan segala galanya Kehidupan Afina tidak pernah aman semenjak mengenali playboy itu Seorang playboy yang kerap kali membuatkan dia panas hati Raja Adrian Benjamin atau nama manja yang diberikan oleh Afina, King of Crocodile memang menguji tahap kesabaran se Kurang asam betul Dahlah simbah aku dengan air lopak, tak mintak maaf langsung Blah macam tu aje Itulah permulaan segala galanya Kehidupan Afina tidak pernah aman semenjak mengenali playboy itu Seorang playboy yang kerap kali membuatkan dia panas hati Raja Adrian Benjamin atau nama manja yang diberikan oleh Afina, King of Crocodile memang menguji tahap kesabaran seorang gadis nerd yang tidak mempunyai penampilan menarik seperti Afina.Pertemuan Afina dengan Puan Sri Zahida, ibu kepada Raja Adrian semasa menolong rakannya menggubah bunga di majlis hari jadi cucu Puan Sri benar benar melontarkan gadis ini ke lembah yang lebih mencabar Sikap Puan Sri yang nekad untuk bermenantukannya membuatkan gadis itu buntu Tambahan pula dia sedar yang adik kembarnya, Afisya adalah salah seorang teman wanita Raja Adrian Benjamin.Afina dan Adrian, mulanya membantah dan menolak habis habisan untuk disatukan Akhirnya mereka bersetuju kerana masing masing punya agenda tersendiri.Afina terlibat dalam kemalangan dan tersedar dari koma sebagai penghidap amnesia Lebih malang lagi apabila dia tidak langsung mengenali Adrian, suaminya sendiri Terkejut besar gadis itu apabila mengetahui yang dia sudah berkahwin Dengan seorang playboy pulak tu Bagi Adrian, Afina sekarang berbeza dengan Afina yang dulu Afina telah berubah menjadi seorang yang lebih kasar dan tidak lagi mudah untuk dibuli seperti dahulu Mereka kerap kali bertegang urat dan saling membuli hingga memutikkan bunga bunga cinta di taman hati masing masing.Tapi, di saat mereka asyik menyulam cinta, Afina harus meninggalkan lelaki itu dan pergi jauh dari hidup Adrian Apakah yang memaksa gadis itu meninggalkan lelaki yang dicintainya separuh mati itu Adrian pula, setelah ditinggalkan buat kali kedua dalam hidupnya, dapatkah dia memaafkan wanita yang dicintainya Playboy itu suami aku Biar betul

    Tundukkan Playboy Itu Episod BabyComel Tonton Online Drama Projek Memikat Suami Full Episode Assalamualaikum. Drama adaptasi novel terbaru terbitan Astro Ria, PROJE Cerita Selingkuh Suami Punya WIL, Aku Punya Selingkuh Dan jadilah aku memiliki madu, meskipun kami tidak pernah bertemu aku tahu suamiku sering ke rumah perempuan selingkuhan itu Terus terang aku sangat marah jika sedikit saja mendengar suamiku telponan dengan dia Selama dia di rumahku dia tidak boleh berhubungan dengan wanita itu. Fattah Amin Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas Aizat Amdan, Anas Amdan, Mel Ramlan, Fazura, Alvin Chong Abdul Fattah bin Mohd Amin lahir September atau lebih dikenali sebagai Fattah Amin ialah seorang pelakon, penyanyi dan model Malaysia Beliau mula meraih kemasyhuran sebagai finalis Hero Remaja dan terkenal menerusi peranan sebagai watak utama sebagai dalam drama Playboy Itu Suami Aku sebagai Raja FENOMENA PENYAKIT AKIBAT GANGGUAN SIHIR DAN JIN pak ustad,saya sering mengalami rasa was was dan merasa takut yg berlebihan,pikiran tak bisa konsentrasi,saya sudah pernah berobat kedokter umum maupun spesialis,saya sudah konsultasikan ke orang pintar dan diberi air doa untuk diminum kata orang pintar itu ada jin yang mengganggu dalam pikiran dan alam sadar saya,tapi saya tidak pernah merasa kesurupan atau kerasukan mahluk Artis Indonesia Korban Intip Kamera Tersembunyi Sedang Artis Indonesia Korban Intip Kamera Tersembunyi Beberapa hari yang lalu seorang wanita menjadi korban intip ketika menggunakan toilet di SPBU Jalan Tentara Pelajar, Jakarta Selatan.Kejadian tersebut terjadi pada Selasa Kasus itu kemudian ditulis di salah satu jejaring sosial. MOUNTDWELLER PETALING JAYA A human rights lawyer has dismissed the Anti Fake News Bill , saying it does not address the problem of fake news beyond imposing a stiffer penalty New Sin Yew said apart from increasing the punishment for fake news, the proposed law did not add any value to existing legislation like the Penal Code, the Sedition Act and the Defamation Act . Kumpulan Cerita Dewasa Hanya desisan itu yang keluar dari mulutku ketika kepala cendawan itu menerobos perlahan kewanitaanku yang selama ini hanya digunakan oleh suamiku R Secara naluri mulutku terbuka lebar ketika kurasakan batang kemaluan Heru sudah tertanam seluruhnya di dalam liang senggamaku Nonton Home Original Premium Sinetron Ryanna s Walkie Talkie Novel Jangan Benci Cintaku Tahun tahun awal Fika di Sunderland, Shah selalu ada di sisi Fika Namun, semuanya berubah pada tahun akhir pengajian Fika Shah yang sudah penat mengejar cinta Fika, sudah menemui pengganti. Resepi Tomyam Mudah Sedap Bukan Sekadar Rupa Apa mimpi aku harini buat entry resipi pulak dah Yela masak pun setahun sekali haruslah mengabadikan apa yang aku masak di dalam blog Actually nie tahun lepas punya cerita.

    • Best Read [Suri Ryana] ↠ Playboy Itu Suami Aku?! || [Christian Book] PDF ↠
      352 Suri Ryana
    • thumbnail Title: Best Read [Suri Ryana] ↠ Playboy Itu Suami Aku?! || [Christian Book] PDF ↠
      Posted by:Suri Ryana
      Published :2018-011-12T08:06:54+00:00

    About "Suri Ryana"

      • Suri Ryana

        Suri Ryana Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Playboy Itu Suami Aku?! book, this is one of the most wanted Suri Ryana author readers around the world.


    394 Comments

    1. yuhuuu. done this book on 14/5/2013Hurmm Best so u all boleh la beli & baca buku nie ye hhahaham ne nak review nie ek dah kehabisan kosa kata nak mereview kikikiki.h kembar seiras tapi tidak sehati Fina & Fisya perbezaan yg sangat ketara dari segi paras rupa dan juga perangaiFina yg nerd (bak kata King) tinggal dikampung bersama nenek, setelah nenek nya meniggal barulah Fina berpindah dan tinggal bersama keluarganyarkenalan tidak sengaja antara KING & FINA merubah hidup Fina. King yg [...]


    2. Novel Playboy Itu Suami Aku?! (PISA) merupakan karya ketiga hasil tulisan Suri Ryana yang aku dah baca, selepas M.A.I.D dan Isteri Separuh Masa. Kedua-dua novel SR merupakan dua daripada novel-novel favourite I and are actually in my often read list. Ternyata karya beliau sekali lagi captured my heart. Plot dan characters dalam novel-novel SR sering menepati citarasa pembaca seperti aku yang memang not a fan of heavy conflicts and love triangle.PISA menceritakan tentang perkahwinan yang I can st [...]


    3. Sangat kecewa dengan buku ni. Penyampaian dan pengolahan cerita sangat kebudak-budakan. Dialog yang tak penting banyak dimasukkan. Terpaksalah banyak kali buat acara lompat kijang. Bagi saya, selain pengisian plot, kriteria paling penting dalam sesebuah buku adalah cara penulisan/penggarapan dan heroin itu sendiri. Sekiranya mahu menggunakan POV 1, tolonglah jangan letak narator/heroin yang childish. Kalau tidak, the whole story akan menjadi annoying. Percayalah. Sikit-sikit jumpa babak, 'Mata k [...]


    4. 1. Cover - serabut! Menyakitkan mata! Menganggu tumpuan!Huruf P yang overdose di jadikan hurud P yang besar betul2 menyakitkan mata yuni. Pening kepala. Yes, yang lain still ok tapi P tetap conquer seluruh cover.2. Cara penulisan penulis untuk novel ini mengingatkan yuni pada gaya penulisan Rin Ahmad. Mula2 cerita A go to B then C, suddenly M continue with N and O before going back to H, I, and J then taddahappily ever after. Macam main silang kata pula. Pening nak isi dalam timeline cerita. Mun [...]


    5. As usual, suri ryana's book ni santai n relaxing. However i must say that i like her other books better. The beginning was ok in fact, the beginning was fun n nice n smooth reading but then graph goes down towards the end. The author wants to create a conflict but maybe since her other books are more santai, she doesnt want the conflict to be too complicated hence the sudden ending. Was a little bit disappointed actually with the ending. The antagonist culprit got away just like that?!! Aisay po [...]


    6. Masa PBAKL 13 hari tu, novel ni tak ada pun dalam senarai harus dan wajib dibeli, tapi.rana Suri Ryana ni penulis novel M.A.I.D Nisa pun joinlah orang yang bersesak-sesak nak dapatkan novel ni. Teruslah terpending.mpailah semalam terbaca kat FB, novel ni akan di dramakan kat TV3 baru Nisa tergerak hati nak baca.Ok, jalan cerita boleh layan. Nisa kurang berminat 'sikit' bila Novel ni menceritakan dari sisi 'Aku'.Afina Aulia dan Afisya Alia sepasang kembar seiras tapi berbeza penampilan dan perwat [...]


    7. Mengikuti kisah ini di laman blog Suri ternanti-nanti versi cetaknya. Sungguh, inilah buku pertama yang kak yus capai setelah pulang drp pwtc, teruja dan tertunggu-tunggu untuk mengetahui kesudahan kisah King dan Afina. Suri memang tak pernah mengecewakan Kak Yus. Hebat n Superb sekali PISA ini.


    8. It took me longer than usual to finish this novel because I was really, really, really busy and occupied with my thesis and final projects. But, I managed to speed read through the story.My verdict: Funny, very sweet and usual - signature writing style of Kak Suri =DTwo thumbs up



    9. Aku start baca buku ni pun sebab heronya Fattah Amin. Hehehe. hasilnya, aku mendapati baca novel lebih seronok berbanding tengok drama tv. Itu pendapat aku, orang lain tak tahulah


    10. sekali lg kri tak menghampakan peminatnyerkarya yg ditunggu ni mmg best dan ader kelainan dr maid n ismnyingkap kisah king yg berubah dr seorang playboy kepada pecinta sejati mmg mampu buat sy tersenyumakalanyer geram jugak dgn sikap king tuhkup rencahnyerrt percintaan king n fina mmg membuai perasaanberapa part memey xdpt sy predict dan semakin hampir ke garis penamat,semakin berdebar jantung gue hik3xsimpulannye, mmg rugi kalau tak bace karya ketiga kri nieyw,to kri yg cantik lg baek hati,kary [...]



    11. Honestly saya tak faham tang mana yang best novel ni sbb seriously bg pendapat saya novel ni kebudak-budakan. Menyesal beli pun ada :(


    12. akhirnyehabis jugak bce novel niiBESSSTTTTT!!jlan cerite yg x berat sngat n mudah difahamix sabar nak tggu drama pulak !


    13. antara novel yang ditunggu2 segala nya memang terbaik, dari permulaan cerita hingga ketitik akhir semua nya nampk sempurna mmg bole jatuh cinta



    14. Dah lama habis buku ni. Best dan tak stresss nak baca. Seronok sbb saya USM student :)Tapi kecewa bila tgk drama cerita ni.




    15. Banyak sangat saya baca novel kisah kembar sampai tak tahu kembar yang mana untuk novel yang mana. Penulis kali ini menceritakan kisah sepasang kembar seiras, Afina Aulia dan Afisya Alia. Dua watak yang berbeza. Afina berkaca mata besar tebal dan bertudung. Afisya, adiknya pula bijak bersosial, selalu bermekap tebal dan kanta matanya selalu bertukar warna. Kedua-duanya suka pada lelaki yang sama, Raja Adrian Benjamin.Adrian atau King pada teman-teman wanitanya adalah seorang playboy. Adrian yang [...]


    16. sebenarnya saya dah baca lama dah novel nie cuma saya x tau nak review dkat mana. saya dah baca pada thun 2013 bulan 6. critanya lbih kurang macam novel2 sblum ni jugak klise je. kahwin atas pilihan keluarga. novel nie kawan saya yg recommend kan pada saya. saya ingatkan novel ni kisah berat dan tidak seperti kebudak budakkan. rupa rupanya hmmm ntahla saya x tau nak ckap apa. rasa maca mnyesal je saya beli. pada saya crita ni agak kbudak budakkan. saya pun plik orng lain bleh baca novel macam ni [...]


    17. I like! Best because this is her 3rd novel.Jalan cerita dari first person point of view (Afina Aulia). [Nama main characters Afina & Adrian sedap. :) ] I can guess what's coming after Adrian & Afina were in love because of the thickness of the balance pages. The wicked & psycho sister, Fisya, whom I thought have really changed; that is the twist. Though I can sense something weird when Fisya first came to Afina's house. The way the author described the longing of being with someone t [...]


    18. Typical and bland storyline. Also, a bit too childish, in my opinion.I long to read Fisya's (the antagonist) point of view, of how she plans the steps to wreck her sister's life, and of how psychotic she can be. If only the author can stress more a little more on her, the book will be much more better.


    19. Baca buku ni pun semata-mata sebab nak jadi drama. Plot yang agak biasa, penceritaan yang agak lambat di mana saya rasa banyak dialog-dialog yang tak penting, saya skip je bagi cepat habiskan buku ni. hehe. Watak-watak yang dihasilkan memang tipikal watak novel melayu. Dua bintang untuk buku ni.





    20. Sangat gembira dan ingin membaca nya berulang kaliwalaupun saya hanya melihat tajuk sahaja saya pon rasa nak bqca berulan kali



    21. Done this book on July 2013!! Novel pertama by suri ryana yang saya beli Mmg best !! Tiada cacat cela Wajib baca


    Leave a Reply