Sepucuk Pistol Di Dalam Laci

Sepucuk Pistol Di Dalam Laci

Hadi M. Nor / Jul 17, 2019

Sepucuk Pistol Di Dalam Laci Dalam dunia cerpen Hadi M Nor ada dua pemalar Sesuatu yang pelik akan berlaku dan ia amat lucu Koleksi cerpen ini adalah alegori pada dunia pasca moden yang semakin tidak waras Atau mungkin tidak

  • Title: Sepucuk Pistol Di Dalam Laci
  • Author: Hadi M. Nor
  • ISBN: 9789671098943
  • Page: 246
  • Format: Paperback
  • Dalam dunia cerpen Hadi M Nor ada dua pemalar Sesuatu yang pelik akan berlaku dan ia amat lucu Koleksi cerpen ini adalah alegori pada dunia pasca moden yang semakin tidak waras.Atau mungkin tidak.

    Sepucuk Pistol Di Dalam Laci by Hadi M Nor Sepucuk Pistol Di Dalam Laci is a collection of interweaving short stories revolving around the supernatural and guns yep like the title Who would ve thought to re Best Read Hadi M Nor Sepucuk Pistol Di Dalam Laci Sepucuk Pistol Di Dalam Laci is a collection of interweaving short stories revolving around the supernatural and guns yep like the title Who would ve thought to re Sepucuk Pistol Di Dalam Laci Hadi M Nor Juruhebah radio ditahan miliki pistol, peluru hidup Polis menahan seorang juruhebah radio yang memiliki sepucuk pistol jenis Walther bersama satu kelopak berisi tujuh butir peluru hidup di Kilometer , Jalan Pasukan Gerakan Khas Bahasa Melayu UTK yang beroperasi seperti unit SWAT Amerika Syarikat ini menjalani operasi dengan tanpa pakaian Sepucuk Pistol Di Dalam Laci Home Facebook Sepucuk Pistol Di Dalam Laci March , Penulis buku Kepak Kepak Malam Dari Sorga Arafat Hambali akan bercerita hal kehidupan dan pengalaman beliau di KotaKata sabtu ini. Sepucuk Pistol Di Dalam Laci Hadi M Nor Sepucuk Pistol Di Dalam Laci Feb , Hadi M Nor Comments Sepucuk Pistol Di Dalam Laci Dalam dunia cerpen Hadi M Nor ada dua pemalar Sesuatu yang pelik akan berlaku dan ia amat lucu Koleksi cerpen ini adalah alegori pada dunia pasca moden yang semakin tidak waras Atau mungkin tidak Sepucuk Pistol Ditemukan Warga di Pemancingan Cempaka Ilustrasi pistol Dok Thinkstock Sketsanews, Jakarta Sepucuk senjata api jenis Colt warna hitam ditemukan warga di Cempaka Putih, Jakarta Pusat Pistol itu ditemukan warga yang tengah asyik memancing di Kali Utan Panjang, Jl Cempaka Putih Tengah, Kelurahan Cempaka Putih Timur, Kecamatan Cempaka Putih, Jakarta Pusat. Sepucuk Pistol, Enam Peluru Hidup Ditemui Dalam Operasi Dec , LABUAN Sepucuk pistol jenis Revolver Smith Wesson. Special dengan enam peluru hidup ditemukan di dalam sebuah rumah di petempatan rakyat Filipina di Kampung Baru Sebor dalam operasi bersepadu di sini minggu lepas. Misterius, Sepucuk Pistol Ditemukan di Tong Sampah Bandara Ilustrasi Pistol polisi VIVA Petugas Kebersihan Bandara Soekarno Hatta, Tangerang menemukan satu pucuk senjata api di parkir inap mobil, tepatnya kawasan perkantoran lapangan bola Bandara Soekarno Hatta, Tangerang tepat pada puncak arus balik Lebaran, Rabu, Juni . Penemuan senjata api tersebut ditemukan pada pagi hari di tempat pembuangan sampah yang ditemukan di tumpukan Tiga lelaki ditahan bersama sepucuk pistol YouTube Mar , Tiga lelaki ditahan dan sepucuk pistol dirampas dalam serbuan di ladang kelapa sawit di Kemahang , Tanah Merah, Jumaat lalu. Imam tanam pistol di Selangor selepas berselisih faham NILAI Polis berjaya menemui sepucuk pistol jenis Revolver yang dipercayai digunakan oleh seorang imam di Masjid Kampung Bukit Kadir dekat sini semasa berselisih faham dengan isterinya berhubung dua batang pokok rambutan di rumah mereka pada Januari lalu.

    • Best Download [Hadi M. Nor] Ì Sepucuk Pistol Di Dalam Laci || [Historical Fiction Book] PDF ↠
      246 Hadi M. Nor
    • thumbnail Title: Best Download [Hadi M. Nor] Ì Sepucuk Pistol Di Dalam Laci || [Historical Fiction Book] PDF ↠
      Posted by:Hadi M. Nor
      Published :2018-09-20T00:23:19+00:00

    About "Hadi M. Nor"

      • Hadi M. Nor

        Hadi M. Nor Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Sepucuk Pistol Di Dalam Laci book, this is one of the most wanted Hadi M. Nor author readers around the world.


    827 Comments


    1. "Anis?""Ya, Harun?""Maafkan aku."i must truly say that i do felt satisfied with this book. funny, simple, sempoi, imaginative. tapi, bila sampai waktu dan masa untuk serious, kamu akan rasa kesungguhan penulis yang cuba menyampaikan hati dan perasaan nya. ada waktu yang aku betul-betul gelak, sampai menangis, dan buka mukusurat yang seterusnya, aku terdiam, menghayati watak dan suasana dan cerpen tersebut. cerita dalam buku ini simple, but deep enough for the readers to understand the feelings i [...]


    2. Pernah kau dengar pasal Pulp Fiction? Tak? Saya pun tak. Tapi orang kata buku ni salah satu contoh Pulp Fiction. Dan jika hal itu benar, saya berani katakan penulis berjaya menonjolkan image Pulp Fiction itu sesuatu yang sangat menarik.Sebuah buku antologi cerpen yang sangat ringkas, ditulis menggunakan bahasa yang mudah untuk difahami mesej-mesej, teguran sosial yang cuba untuk disampaikan. Jangan risau, ini bukan Antologi Sehijau Warna Daun kau boleh tertidur masa tengah baca. Ini antologi pow [...]


    3. " untuk mak dan apak, sorry hadi tak cukup pandai untuk menjadi doktor"Kagum betul dengan penulis buku ini yang mampu menulis cerita pelik-pelik,"luar alam",tak logik, "selamba badak".daripada 20 cerpen hanya 8 yang berjaya dibaca dan difahami (sambil gelak terguling-guling)banyak jugak yang tak berjaya difahami kisahnya tetiba habis (jenuh fikir sampai baca 2-3 kali)yang saya suka walaupun cerita mengarut melalut ada "something" yang penulis selitkan supaya pembaca fikirlai.


    4. ada 3 jenis dalam klasifikasi aku terhadap penulis-penulis. pertama, penulis yang tahu menulis. kedua, penulis yang suka menulis. ketiga, penulis yang menulis. ini datang dari yang pertama. dia diam-diam bagitahu aku buku ini dia tulis sebab dia memang tahu menulis. dan kami bersembang dari satu babak ke babak yang lain sambil kedua kami memandang dinding. dinding pun merakam perbualan kami dan ketawa diam-diam. dinding pun tahu apa


    5. Aku fikir penulis buku ini gila dengan cerpen-cerpen yang tidak waras. Light reading yang kelakar dan ada juga yang hambar. Sesetengah ending macam haram. Cerpen yang saling berkaitan yang tak menjemukan pembacaan namun cukup sekadar dibaca sekali. Juga tidak cukup tebal.


    6. Rare, funny and strangely entertaining – begitulah kesimpulan hamba tentang Sepucuk Pistol Di Dalam Laci (SPDC). Ibarat sepucuk pistol yang boleh meledak bila-bila masa, buku ini menghidangkan kisah-kisah penuh kejutan tak tersangkakan. Dan, jika perlu memilih antara 20 buah cerpen dalam SPDC, berikut adalah kesukaan hamba (tidak mengikut apa-apa turutan :-P);• Blues Isnin – kerana sindiran blues Isnin yang berjaya mendarat pada batang hidung sendiri :-P dan juga kerana di antara empat cer [...]


    7. Aku nak pinjam dekat Bay, dia tak bagi. Dia kata aku kena beli sendiri sebab buku ni best. Adalah beberapa bulan lepas itu, bila aku tengah tunggu Linglung balik makan dekat kedai dia, aku terserempak dengan buku ini dan aku terus beli (Licik betul taktik Linglung). Aku baca atas sofa merah dalam kedai itu terus, tak skip mana mana mukasurat, ikut susunan cerita. Jarang la aku nak baca satu satu buku, aku sengih sorang sorang. Tak ada lah banyak kali aku sengih, cuma ada sesetengah lawak dalam b [...]


    8. Ia merupakan salah satu buku antologi cerpen yang rare kerana kesemua 20 cerpen di dalam buku ini mempunyai warna yang berlainan dan tersendiri yang membuatkan pembacaannya menarik bak disuap M&M berwarna pelangi ketika lapar kebuluran.Antara dialog yang mewarnai sesi pembacaan buku ini datangnya daripada cerpen 'Gerai Pak Ali'."Punai tak akan mengecut! Punai kita kuat! Punai harus keras!"



    9. Picked up this book at Silverfish. Didn't know anything about the writer, flipped through and thought it was a new pen name for a much-liked, established author. I'm pleased to find stories that are unpredictable and bold. These are the kind that takes you everywhere and nowhere. Well done! I hope to read more of the author's work in the future.


    10. Saya takda reviewTapi kalau ada 100 buku macam ni saya sanggup beli semuanya dan buat marathon 1 hari saaja . . lampau bukan?hadi lebih melampau dalam imaginasinya. khalas!


    11. Antara buku yang buat aku gelak guling2, hempuk kusyen kat lantai dan sepak dinding sampai nak terseliuh buku lali. :)




    12. Satu perkataan tentang buku ini. Sedap! Ya buku ini sedap dibaca. Sebagai satu buku yang tidak menonjol namanya di pasaran dan dikenali ramai, buku ini sedikit sebanyak memberi pengajaran pada aku yang buku yang orang tak pandang ini ada sedapnya walau jika dilihat dari nama tajuk dan design kulit buku yang biasa-biasa (kurang menarik untuk grab dari rak buku kedai atau order online).Penulis pandai menggunakan setiap bait perkataan dengan cermat dalam antologi cerpen ini. Walau menggunakan perka [...]


    13. I bought this book under the influence of Hadi M Nor's catchy song on YouTube (Belilah Buku Aku) and as the song advertised, it definitely did not disappoint with the abundance of typos. Sepucuk Pistol Di Dalam Laci is a collection of interweaving short stories revolving around the supernatural and guns (yep! like the title). Who would've thought to re- imagine Saka as a slacker kind of guy? Come to think of it, Saka kinda rhymes with slacker did Hadi mistook Saka as slacker when he was a child? [...]


    14. Aku kena sampuk Saka gamaknya bila baca buku ni. Gelak sorang-sorang sambil kunyah keropok Rota. Mulut asyik berkata 'ape bongok cerita ni' hahaha. No offense. Bongok in a good way. Portal rosak dan tak boleh pakai gara-gara tertumpah milo kt dalam? Aku gelak sakan bila baca Gerai Pak Ali. Tak masuk dek akal. Buang Flying Fox dari group fb memadai ntk let him know yg dia terkeluar dari kumpulan Punai tu? kahkahkah. Nak rampas Gerai Pak Ali sebab mee goreng dia sedap gila dam murah? kehkehkeh. Ma [...]


    15. Betullah sinopsis kecil di belakang buku ini. Sesuatu yang pelik akan berlaku dan ia amat lucu. Oh, tak. Hampir kesemuanya adalah janggal dan sedikit menjenkelkan. Yang mana membenarkan ayat penyata seterusnya pada sinopsis kecil belakang buku ini. Koleksi cerpen ini adalah alegori pada dunia pasca moden yang semakin tidak waras. Oh, ini rupanya genre pulp fiction.Okay. Suka watak Saka. Tetapi dia hantu.Lain-lain cerita. Rasa macam baca cerita atau tonton movie psikopatik. Serius. Tapi aku faham [...]


    16. bacaan santai, penulisan yang santai, boleh buat kau tergelak sorang2, boleh buat kau rasa 'wtf??!'. ada cerita tu aku rasa penulis tengah bosan2 so dia amek pen dan terus tulis apa yang dia duk terfikir time tu. tapi, cerita tu still best. plus cerita dia tak meleret-leret. straight to the point. and yes, kaitan antara cerita tu power. memang kalau cerita tu habis macam tu je tak lengkap, so penulis kaitkan dengan cerita yang lain. yes. power. dari mula aku baca, memang tak rasa nak letak. pera [...]


    17. Buku ni kelakar. Dalam lucu pun ada jugak sindiran. Macam mana la si penulis boleh buat cerita yang sangat imaginatif macam ni? Kreatif sungguh. Sebab cerita2nya best aku tak peduli tentang logik atau tak dalam setiap cerita.Aku rasa ramai yg suka dengan Saka. Seekor saka berseluar jeans lusuh, berkemeja-T hitam dan berselipar jepun. Suka main gitar pulak tu. Sungguh rockers!Aku suka semua cerpennya. Walaupun ada beberapa cerpen yang endingnya macam tak habis. Aku rasa sengaja kot dibuat begitu. [...]


    18. Bila aku baca buku ni, aku rasa macam pernah baca koleksi cerpen ni. Tapi kat mana aku lupa. Semacam deja vu baca koleksi cerpen ni. Sesetengah cerpen power. Padat, ringkas dan menghiburkan. Yang menarik buku ni, semua kaitan disimpul pada cerpen akhir. Nak bagi 3.8 bintang, tapi kalau genap, jadi 4 bintang lah kan? P/s: kepada pembaca yang suka ayat berbunga dan jiwang, tidak digalakkan baca, nanti menyinggung perasaan halus anda.


    19. Sebuah buku cerpen yang berkait dan mempunyai unsur jenaka satira yang hebat. Siapa sangka dalam setiap bait yang kau baca, di akhirnya nanti mampu buat kau terhenti dan berfikir barang seketika. Saya gemar penulis membawa watak Saka sebagai Mat Rock, hilang rasa takut terus! jadi suka pula watak kelakar selamba dia. Aku rajin baca blog Hadi M Nor ni, tapi silent reader je lah. Aku suka je baca apa yang dia tulis, sebab kelakar dan out of place. A good escapism.


    20. I find myself picking up Malay books and discarding them by page 45. I have lost my tolerance for slower pacing, preachy drama and annoying plot devices.But I found none of those peeves in this anthology; a marvelous cornucopia of romance (of the weird kind), urban fantasy, sprinkled with a good dose of homicidal mania and sheer hilarity.Suspend your disbelief and just enjoy the ride.


    21. buku ni tak dikategorikan dengan apa yang aku suka & mahu baca. kira tak ngam la dengan jiwa.tapi penulisan dia ada kejujuran. ikhlas, jujur dalam menggambarkan dunia secara real & tentang isi (kehidupan) dalam dunia tersebut.kadang2 kelakar, nonsense, merapu, etc. tapi itu memang menggambarkan tentang.tamuacaraTAL.


    22. berjaya habiskan hanya pada satu malam ketika hati berkecamuk. sebuah antologi cerpen yang sangat kreatif, sempoi, saspen dan lucu. ada antara cerpen yang mempunya kaitan antara satu sama lain. dan hampir kesemuanya mampu membuat kau tersenyum & tergelak keseoranganla diamati rupanya gambar di kulit buku ada kaitan depan cerpen cerpen didalamnya.


    23. beli buku ni masa kat pesta buku di pwtcsign buku simple.aku ingat cerpen dia ayam ayamkali baca, todia!. boleh tahan kepala otak penulis nitu soalan untuk penulis. kenapa kelakar sangat? haha.


    24. Buku ini sebagai peneman aku sepanjang perjalanan menaiki ETS ke ipoh semalam.himpunan cerpen yang unik dan mencuit hati.aku gemarkan watak seekor Saka yang diberi nama Saka yang tugasnya menjaga dusun sambil bermain gitar , memakai selipar jepun.


    25. kisah seekor rocker yang bernama Saka, kisah gangster yang berebut port kedai mee goreng sedap, kisah perjanjian jin yang berupa gagak, dan kisah tentang kebetulan yang pendek dan power. "Mind if I join you, Ol' Dirty Bastard?""Boleh saya duduk sekali, Anak Haram Tua?"


    26. My bestie Azyan wat ak curious n rasa excited nk baca buku ni in the beginning. Soo ak pon soh dier belikan n finally ak abeskan buku ni time ak p Beijing. Bg ak xdela best mana pn. Biasa2 je cite dier. Besides cerpen2 dier macam Rojak by Amir Muhammad. But overall ok la for light reading.


    Leave a Reply