Kan Kukejar Cinta Kamu

Kan Kukejar Cinta Kamu

Fauziah Ashari / Jun 16, 2019

Kan Kukejar Cinta Kamu Kan Kukejar Cinta KamuI cinta kamu Hisy Aku nak kena mulakan ke Hmmmbuat muka selenge Eh Tak ke nanti dia kata aku perempuan jahat Ya lah cuba goda dia Eh nanti dulu yang aku goda bukan ke laki aku Ap

  • Title: Kan Kukejar Cinta Kamu
  • Author: Fauziah Ashari
  • ISBN: 9789675289194
  • Page: 324
  • Format: Paperback
  • Kan Kukejar Cinta KamuI cinta kamu Hisy Aku nak kena mulakan ke Hmmmbuat muka selenge.Eh Tak ke nanti dia kata aku perempuan jahat Ya lah cuba goda dia.Eh nanti dulu yang aku goda bukan ke laki aku Apa pulak aku jahat kan Jadi perempuan baik Lemah lembut sopan santun Lagi bosan kot.Argh Tak boleh jadi ni AlmaMereka bertemu ketika sama sama belaKan Kukejar Cinta KamuI cinta kamu Hisy Aku nak kena mulakan ke Hmmmbuat muka selenge.Eh Tak ke nanti dia kata aku perempuan jahat Ya lah cuba goda dia.Eh nanti dulu yang aku goda bukan ke laki aku Apa pulak aku jahat kan Jadi perempuan baik Lemah lembut sopan santun Lagi bosan kot.Argh Tak boleh jadi ni AlmaMereka bertemu ketika sama sama belajar di luar negara Dua tahun berkenalan mengukuhkan cinta mereka Kerana cinta, mereka lupa segala sengketa keluarga Kerana cinta, mereka lupa pesan papa dan abah mereka Kerana cinta mereka berkahwin secara senyap sebelum tiga bulan kembalinya ke tanah air.Sehari selepas berada di tanah air, Raiyan kemalangan hingga menyebabkan dia kehilangan identiti diri dan keliru sentiasa Alma hilang arah Papa pernah berpesan, Jangan dekati keluarga Datuk Raqib datuk Raiyan.Nek Bonda nenek Raiyan ada mengugut Sekali kau dekat dengan Raiyan, berkali kali kau akan kecewa Raiyan juga pernah berpesan, mereka mesti sama sama hadapi halangan keluarga Jika sendirian, boleh karam Ada makna pesan suaminya Rupanya, Nek Bonda ala ala Hitler Alma atur strategi Tanpa dedahkan statusnya sebagai isteri, tapi Nek Bonda tahu statusnya dia buru dan dekati Raiyan dalam senyap Dia langgar perintah papanya dalam diam Dia ingkar amaran Nek Bonda demi cinta dan rindunya Jika terang terangan menjatuhkan ego dan maruah papa Jika berterus terang, hidup keluarganya terancam Dan, tak mustahil Raiyan yang keliru terus lari You ni cantik Buat I tergoda selalu Tapi sayang, macam macam perangai, buat I tergolek, pening tau Raiyan Perkahwinan ni rupanya memang betul betul kesilapan I harap sangat bukan kesilapan Itulah ayat Raiyan, kunci keyakinan Alma Dia redah lagi onak dan duri demi mengembalikan bahagia dua tahun tiga bulan mereka bersama, bercinta dan berkahwin ketika di Ireland tanpa kelibat Dilaila, Huzail, Qistina, Zack, papa, abah dan Nek Bonda si Hitler

    PuisiCinta Kumpulan Puisi Cinta Blog ini berisi kumpulan puisi puisi cinta saat aku melihat kamu aku merasa kamu adalah orang yang aku cari selama ini aku tak ingin mencari yang lain karena aku udh menemukan apa yang aku cari selama ini namun kamu buat aku kecewa dengan tingkah kamu yang selalu cuek sama aku aku gk tahan bilang harus melihat sifat kamu yang kanya gitu sama aku tapi kenapa kamu juga gk bisa

    • [PDF] À Unlimited ↠ Kan Kukejar Cinta Kamu : by Fauziah Ashari å
      324 Fauziah Ashari
    • thumbnail Title: [PDF] À Unlimited ↠ Kan Kukejar Cinta Kamu : by Fauziah Ashari å
      Posted by:Fauziah Ashari
      Published :2018-012-08T08:38:26+00:00

    About "Fauziah Ashari"

      • Fauziah Ashari

        Famous novelist become a phenomenon in Malaysia with his Ombak Rindu which was adapted to the screen.


    528 Comments

    1. Kan Kukejar Cinta Kamu (KKCK) ni nampaknya membawa kita menyelami perkahwinan tanpa restu keluarga. Tambahan pula kedua keluarga saling bermusuh sejak sekian lama atas suatu salah faham yang tidak dileraikan.Alma Hakim (Alma) berkahwin dengan Mukramin Raiyan (Ray) di Ireland 3 bulan sebelum mereka kembali ke Malaysia sejurus selepas menamatkan pengajian. Yang tragiknya, sehari selepas mereka kembali ke tanahair, Ray mengalami kemalangan dan disahkan amnesia. Kat sinilah cabaran macam mana Alma n [...]


    2. Novel ni makan jiwa raga juga.an sgt kat Almam dia sorang je yg terpaksa tanggung penderitaan akibat pemusuhan antara keluarga dia dan keluarga suaminya Raiyan.i pun sebab mereka yg kawin rahsia kat Irelandkonon nak bersemuka family masing2 bersama2tanggung sama2 untuk beritahu rahsia tu last2x sempat nk beritahuRaiyan accident dan hilang ingatandah la family masing2 ada permusuhan dendamNek Bonda tu nenek Raiyan tu memang kejam.r.ramm.in lepas je ckp.pai semua kena ikut telunjuk dia.pai menghas [...]


    3. buku ni best. tak dapat nak nafikan, sbb penulisnya. Berpengalaman. Cuma satu yang tak berapa nak best pasal cerita ni, mcm byk sangat 'scene husband-wife' alma n rayyan yg agak membantutkan mood.dan banyak juga sakit-sakit hati dengan watak-watak dalam cerita ni, yang hampir membuatkan aku lelah dalam proses nak habiskan buku ni. Berjaya juga dihabiskan dlm masa sehari.



    4. Novel Fauziah Ashari tak pernah mengecewakan. !!!!Kan Kukejar Cinta Kamu best gila. Menarik. Tak rugi beli novel ni.:)


    5. Penulis Ombak Rindu yang tidak asing lagi, kini tampil dengan genre cinta yang berlainan. Kan Kukejar Cinta Kamu penuh dengan konflik keluarga, dendam dan tamak haloba manusia membuatkan pembaca tidak sabar untuk mengetahui kisah selanjutnya.Alma dan Raiyan berkahwin di Ireland tanpa pengetahuan keluarga masing-masing. Harapan Alma dan Raiyan ialah untuk mengeratkan dan menyambung silaturrahim kedua keluarga mereka. Malangnya, belum sempat Raiyan mengenalkan isteri yang dinikahinya itu, Raiyan k [...]


    6. Kenapa buku ni best.- Watak Alma tak menghampakan, bukan cliche perempuan baik lemah lembut yang selalu dibaca dalam novel-novel melayu yang lain, so thumb up for this.- Konflik yang tak sudah-sudah dan tidak bosan.- Penulis ada banyak idea nak buat cerita jadi panjang tapi tak meleret-leret.- Buku ni sangat tebal, almost 800 pages tapi serious cakap bila sudah baca susah nak stop, so al-kisahnya saya duduk lebih 4 jam hanya untuk menghabiskan bacaan sampai skip dinner, awesome.- Tak ada watak y [...]


    7. what i like: story line, the plot, and how the author introduce the characterwhat i dont like: fauziah ashari banyak sindir other author or publications. i know sometimes memang publications or author tu xbagus kan tp her writing skill pun xde la perfect. best tu best but not perfect. lagi satu, the explanation about sth yang not as important as the story tu banyak sgt smpai malas nak bace part tu haha. but based on the story line, i rate this novel 5 stars.i dont wanna judge this novel from the [...]


    8. Lama novel ni terperap dalam rak. Since form 3 sampai dah habis SPM. HeheheheFirst time baca karya FA. Sangat teruja. Cerita tentang ALMA & RAIYAN. Perjalanan cinta mereka yang penuh duka, dendam dan cobaan. Kuatnya seorang Alma apabila dia terus bangkit dan pertahankan cinta dia.Memang tragis bro! Bila bab tengah sedih kat Alma. Macam Alma saja berjuang. Huhuhu Nak tahu apa jadi? sila dapatkan!


    9. Kesilapan ejaan yang terlalu banyak mengganggu perjalanan membaca. Penceritaan tidak lancar dan ada kalanya terlalu meleret-leret. Kali pertama saya mengambil masa sangat panjang untuk menghabiskan sebuah buku (3 hari) sedangkan buku yang lebih tebal boleh dihabiskan dalam masa 1 hari sahaja. Plotnya walaupun menarik, tidak dipersembahkan dengan kemas. Duri dan Cinta Tiada Akhirnya jauh lebih baik.


    10. Dah baca lama dah, since baru diterbitkan Not bad. Kisah suami-isteri yang terpaksa menempuh dugaan yang diciptakan oleh keluarga masing-masing. Demi kerakusan harta dan pangkat, mereka terpaksa mengalah, tetapi tidak kalahRead more: novelmalay/2012/0




    11. Basic and complicated problem written in simplicity. If we facing problem, read this novel then rate whos problem is bigger, yours or Alma?




    Leave a Reply